Τελευταία Νέα
old

Guardian: Μια χαμένη δεκαετία σε Ελλάδα και Ευρώπη λόγω της σκληρής λιτότητας - Στη στασιμότητα έχει βυθιστεί η ευρωζώνη

tags :
Guardian: Μια χαμένη δεκαετία σε Ελλάδα και Ευρώπη λόγω της σκληρής λιτότητας - Στη στασιμότητα έχει βυθιστεί η ευρωζώνη
Καταστροφική η υψηλή ανεργία των νέων
Χάθηκε μια δεκαετία για την Ελλάδα και την Ευρώπη λόγω τα σκληρής λιτότητας, υποστηρίζει σε άρθρο του για την αποτίμηση του 2013, ο Ian Traytor στη βρετανική εφημερίδα Guardian.
 «Tέσσερα χρόνια μετά την έντονη κριτική που υπέστη η Ελλάδα, καθώς οδήγησε σε μια κρίση χρέους την Ευρώπη, αποδεικνύεται πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Η λιτότητα ήταν η κύρια απάντηση και ήταν άγρια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος της Guardian.
Όπως εξηγεί, η ευρωζώνη έχει βυθιστεί στη στασιμότητα και βρίσκεται στα πρόθυρα του αποπληθωρισμού.
Το ΑΕΠ παραμένει 3% χαμηλότερα από τα επίπεδα του 2008, ενώ η ανάπτυξη είναι τόσο αναιμική που θα χρειαστεί να φτάσουμε στο 2021, ώστε να επιστρέψουμε στα επίπεδα του ΑΕΠ του 2008.
Επικαλούμενος τα ευρήματα μελέτης του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι η ευρωζώνη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια χαμένη δεκαετία.
Επίσης χαρακτηρίζει καταστροφικά τα ποσοστά ανεργίας των νέων είναι καταστροφικά, τα οποία ξεπερνούν το 50% στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Κροατία.
Όσον αφορά την Καγκελάριο Merkel, το άρθρο σημειώνει ότι η Γερμανία με «αναβαπτισμένη» τη Merkel, καθορίζει τις εξελίξεις στην ευρωζώνη, την ώρα που ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande, παρακολουθεί αμήχανα.
Μπορεί η έξοδος της Ιρλανδίας από το μνημόνιο να προκάλεσε πανηγυρισμούς στις Βρυξέλλες, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι η εξέλιξη αυτή είναι αρκετή για το τέλος της κρίσης, προειδοποιεί ο αρθρογράφος.
Η τραπεζική ένωση φαντάζει ως η απάντηση της Ευρώπης στην κρίση που μαστίζει το ευρώ την τελευταία 4ετία, ωστόσο ο Traytor υποστηρίζει ότι το πολιτικό κόστος θα διαφανεί στις ευρωεκλογές του Μαϊου, με τον ευρωσκεπτικισμό να αναπτύσσεται ραγδαία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης