Τελευταία Νέα
old

Bloomberg – Παρά τη βελτίωση της οικονομίας, η ανεργία «θερίζει» την Ευρώπη – Αργεί η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας

Bloomberg – Παρά τη βελτίωση της οικονομίας, η ανεργία «θερίζει» την Ευρώπη – Αργεί η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας
«Δεν υπάρχει καμία ανάκαμψη στην αγορά εργασίας»
Αν και οι παγκόσμιες οικονομικές τάσεις καταγράφουν μία σαφή βελτίωση, η Ευρωζώνη εξακολουθεί να «πληγώνεται» από την ανεργία, υποστηρίζει σε νέο του δημοσίευμα, το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg.
Στην Linares, μία μικρή πόλη της ισπανικής Ανδαλουσίας, οι τοπικοί παράγοντες της αγοράς δηλώνουν με σαφήνεια πως «δουλειές εδώ δεν υπάρχουν».
«Αρκετές οικογένειες δεν διαθέτουν ούτε εισόδημα, ούτε βοήθεια, ούτε τίποτα» υποστηρίζει ο Fernando Lara Cabrerizo, πρώην εργάτης και… νυν άνεργος.
Ο Fernando, ηλικίας 39 ετών, έχασε την δουλειά του το 2008, εξαιτίας της κατάρρευσης του real estate.
Οι απλήρωτοι λογαριασμοί συσσωρεύονται διαρκώς και ο Fernando μαζί με την τετραμελή οικογένειά του, επιβιώνει χάρη στην μητέρα του, η οποία τους δανείζει μέρος της σύνταξής της, η οποία όμως δεν ξεπερνά τα… 800 ευρώ.
Η λιτότητα επιβιώνει σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία για τουλάχιστον 2 χρόνια.
«Δεν υπάρχει καμία ανάκαμψη στην αγορά εργασίας» διαμηνύει ο Raymond Torres, επικεφαλής του Παγκόσμιου Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας.
Τα κράτη θα πρέπει να «χαλαρώσουν» την σφιχτή δημοσιονομική πολιτική και να διευκολύνουν την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε πηγές δανειοδότησης, υποστηρίζει εν συνεχεία.
Σε χώρες, όπου η οικονομία παραμένει ευάλωτη, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται υπό διωγμό, καθώς το υψηλό κόστος δανεισμού «πληγώνει» την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.



«Ακόμα και εάν η ανεργία υποχωρήσει κατά 1% ή 2% δεν θα υπάρξει καμία αξιοσημείωτη αλλαγή» διατείνει ο Robert Wood, οικονομολόγος της Berenberg Bank.
«Η αδυναμία της αγοράς εργασίας επεκτείνεται σε όλη την Ευρώπη. Παγκοσμίως, δεν δημιουργούνται αρκετές θέσεις εργασίας, προκειμένου να καλυφθεί η ζημιά από την ύφεση του 2008» υποστηρίζει ο Raymond Torres.
Μάλιστα, σύμφωνα με το γραφείο, οι απώλειες σε θέσεις εργασίας υπολογίζονται για το 2008 και το 2009 στα… 32 εκ.!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης