Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΣΕΤΕ – Ιδιαίτερα ενθαρρυντικές οι προοπτικές του ελληνικού τουρισμού για το 2014

ΣΕΤΕ – Ιδιαίτερα ενθαρρυντικές οι προοπτικές του ελληνικού τουρισμού για το 2014
Αναμένονται έσοδα 13 δις ευρώ και αφίξεις 18,5 εκατομμυρίων τουριστών


Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό και το 2014, καθώς οι προκρατήσεις κινούνται με διψήφιο πρόσημο αύξησης σε σύγκριση με το 2013.
Όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης, εκτιμάται ότι οι αφίξεις τουριστών για το 2014 θα ξεπεράσουν τα 18 εκατομμύρια και ενδεχομένως να ανέλθουν σε 18,5 εκατομμύρια, με τα έσοδα να αγγίζουν τα 13 δις ευρώ.
Βασική προϋπόθεση όμως, όπως σημειώνει ο ΣΕΤΕ, είναι η διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας.
Αναφορά γίνεται και στη μελέτη της McKinsey για τον οδικό χάρτη ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, η οποία παρουσιάστηκε χθες.
Η μελέτη που έχει ορίζοντα το 2021 – 2023 αναφέρει ότι η χώρα θα επιτύχει 22 - 24 εκατ. αφίξεις και 18 - 19 δισ. Ευρώ άμεσα έσοδα, δηλαδή 9 επιπλέον μονάδες στο σημερινό της ΑΕΠ, δημιουργώντας παράλληλα 300.000 θέσεις εργασίας.
Επιπλέον, ο ΣΕΤΕ παρουσίασε τις 10 άμεσες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την τόνωση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
Ανάμεσα σε αυτές είναι η μείωση του ΦΠΑ στην ακτοπλοΐα, περαιτέρω βελτιώσεις στην χορήγηση βίζας Σένγκεν πολλαπλών χρήσεων, η διεύρυνση του ωραρίου των σημαντικότερων αρχαιολογικών χώρων, η ταχεία επίλυση του προβλήματος επαρκούς και σε λογικό κόστος χρηματοδότησης των υγιών ή βιώσιμων τουριστικών επιχειρήσεων καθώς και η συμπλήρωση του επενδυτικού νόμου σε πιο εξειδικευμένο επίπεδο για τον τουρισμό.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης