Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σε υψηλό 2 ετών ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο

Σε υψηλό 2 ετών ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο
Αυξήθηκε στο 100 από 98,4 τον Νοέμβριο - Σημαντική βελτίωση καταγράφηκε σε όλους τους κλάδους
Στο υψηλό 2 ετών και άνω αναρριχήθηκε το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν που δόθηκαν στη δημοσιότητα, καταδεικνύοντας τη στροφή προς την ανάκαμψη έπειτα από παρατεταμένη περίοδο συρρίκνωσης της δραστηριότητας.
Ειδικότερα,ο δείκτης οικονομικού κλίματος αυξήθηκε στο 100,0 τον Δεκέμβριο, από 98,4 τον Νοέμβριο, το υψηλότερο σημείο από τον Ιούλιο του 2011.
Σημαντική βελτίωση καταγράφηκε σε όλους τους κλάδους τον Δεκέμβριο. Αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2011 κινήθηκε σε θετικό έδαφος η εμπιστοσύνη μεταξύ των εταιρειών παροχής υπηρεσιών, ενώ οι βιομηχανικές επιχειρήσεις ήταν οι δεύτερες πιο αισιόδοξες.
Μεταξύ των πιο ισχυρών συγκαταλέγεται το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία, το οποίο διαμορφώθηκε τον Δεκέμβριο στο 106,0, στην Ισπανία ανήλθε σε 100,0 και στην Ιταλία αυξήθηκε στο 96,2 από 93,9 τον Νοέμβριο.
Στη μηνιαία έρευνα της Κομισιόν επιβεβαιώθηκε ακόμη η αύξηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, διαμορφούμενη στο -13.6 τον Δεκέμβριο από -15.4 τον Νοέμβριο, ενώ και οι εταιρείες του λιανικού εμπορίου ήταν επίσης λιγότερο απαισιόδοξες, με τον δείκτη εμπιστοσύνης να διαμορφώνεται στο -5.1 από -7.8 τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης