Τελευταία Νέα
Οικονομία

Aμείωτη η στήριξη των μικροομολογιούχων - Nα αποζημιωθούν ζητά και ο Μητροπολίτης Σερρών - Eπιστολή στον Σαμαρά

Aμείωτη η στήριξη των μικροομολογιούχων - Nα αποζημιωθούν ζητά και ο Μητροπολίτης Σερρών - Eπιστολή στον Σαμαρά
Επιστολή στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά απέστειλε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης, Θεολόγος
Συνεχίζει να στηρίζει το δίκαιο αίτημα των μικροομολογιούχων - φυσικών προσώπων για αποζημιώσεις, μετά τις ζημιές που υπέστησαν από το PSI+, η Εκκλησία.
Τελευταίο ενδεικτό παράδειγμα η επιστολή - παρέμβαση του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης, Θεολόγου, προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Το περιεχόμενο της επιστολής του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης προς τον πρωθυπουργό

Προφανέστατα είναι γνωστές και σε εσάς όπως και σε όλους τους Έλληνες πολίτες οι πολύ δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα και ο λαός μας. Επίσης είναι εξίσου γνωστές και απολύτως αξιέπαινες οι άοκνες και εντατικές προσπάθειες που καταβάλετε προκειμένου η πατρίδα μας να επιτύχει την προσαρμογή της στα νέα οικονομικά δεδομένα μέσα από τις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού.
Ο άκριτος νομός των Σερρών και οι πολίτες του, τους οποίους για μια και πλεόν δεκαετία διαποιμένω, δοκιμάζεται και βιώνει σε ακραίο βαθμό την κρίση, διότι ο παραγωγικός ιστός του τόπου έχει αποδυναμωθεί σε σημαντικό βαθμό, χωρίς να φαίνονται, επί του παρόντος τουλάχιστον δυναμικές εναλλακτικές λύσεις για την ανάπτυξη της περιοχής. Μέσα σε αυτή τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, ένα μέρος του πληθυσμού, φιλοπατρίδες και φιλότιμοι συμπολίτες μας δείχνοντας εμπιστοσύνη στο κράτος μας επένδυσε στο παρελθόν τις ελάχιστες αποταμιεύσεις του σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία υπήχθησαν στην αναδιάρθρωση του χρέους με αποτέλεσμα σήμερα να μην μπορούν να πάρουν τα χρήματα τους και να υποστεί τεράστια όχι μόνο περιουσιακή αλλά κυρίως ηθική, κοινωνική και προσωπική βλάβη.
Επαναλαμβάνοντας την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση μου στις έμπονες προσπάθειες σας, επιτρέψτε μου να σας διαβιβάσω σχετική επιστολή από τον σύλλογο Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου και ειδικότερα της συντονιστικής επιτροπής του Ν. Σερρών, στην οποία αναφέρονται τα εύλογα και δίκαια αιτήματα αυτών.
Είμαι πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση σας θα προσπαθήσει στο εγγύς μέλλον να δώσει δίκαιη λύση στο πολύ σημαντικό αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας αυτοί και να ανακουφίσει την ανάγκη τους να νιώσουν την ασφάλεια του δικαίου στην πολιτεία που διαβιούν και την οποία θέλησαν να βοηθήσουν με την αγορά ελληνικών ομολόγων.
Παράκλησης θερμή υπάρχει από μέρους των μικροομολογιούχων συμπολιτών μας η σε χρόνο που θα ορίσετε, συνάντηση μαζί σας, για να σας εκθέσουν προσωπικώς πτυχές του σοβαρού προβλήματος τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης