Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ιnsight Investment Management - Θα αγοράσει ελληνικά 5ετή ομόλογα, όταν η Ελλάδα επιχειρήσει την επιστροφή της στις αγορές

Ιnsight Investment Management - Θα αγοράσει ελληνικά 5ετή ομόλογα, όταν η Ελλάδα επιχειρήσει την επιστροφή της στις αγορές
Δεν είναι ορατός ο κίνδυνος για νέο PSI+ στην Ελλάδα, εκτιμά η βρετανική επενδυτική εταιρεία
Θα αγοράσει 5ετή ελληνικά ομόλογα η βρετανική Ιnsight Investment Management, εάν η ελληνική κυβέρνηση επιχειρήσει την επιστροφή της στις αγορές κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014.
"Η Ελλάδα θα δοκιμάσει την επιστροφή της στις αγορές κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014, μέσω έκδοσης 5ετούς ομόλογου αξίας 1,5-2 δισ. ευρώ" δήλωσε πριν από μερικά 24ωρα ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στους Financial Times.
"H Ιnsight Investment Management θα σκεφτόταν σοβαρά να αγοράσει 5ετή ομόλογα, αν η Αθήνα προχωρήσει σε αυτή την έκδοση", δήλωσε ο Gareth Colesmith, κορυφαίος αναλυτής της Insight Investment Management, μιλώντας στο Bloomberg.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι ορατός ο κίνδυνος για μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, στα πρότυπα του PSI+.
Εστιάζοντας ο Colesmith στην πορεία των πορτογαλικών ομολόγων, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός PSI.
Tαυτόχρονα εξέφρασε τις έντονες επιφυλάξεις του για την πορεία της πορτογαλικής οικονομίας, στη σκιά των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της χώρας, στην κατεύθυνση εφαρμογής των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης