Τελευταία Νέα
Οικονομία

Eύσημα στην Ελλάδα από τη Wall Street Journal - Γεγονός το πρωτογενές πλεόνασμα το 2013... ένα χρόνο νωρίτερα

Eύσημα στην Ελλάδα από τη Wall Street Journal - Γεγονός το πρωτογενές πλεόνασμα το 2013... ένα χρόνο νωρίτερα
Τον Απρίλιο θα πιστοποιήσει η Eurostat τα στοιχεία για τον ελληνικό προϋπολογισμό
Εύσημα στην Ελλάδα, με αφορμή τα σημερινά στοιχεία για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013, δίδει η Wall Street Journal.
Όπως αναφέρει σε νέο δημοσίευμά της η εφημερίδα "Η Ελλάδα εμφάνισε το 2013 πρωτογενές πλεόνασμα, για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία και έναν χρόνο νωρίτερα από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί!".
"Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα η Ελλάδα εκπλήρωσε τον όρο - κλειδί των πιστωτών της έναν χρόνο νωρίτερα...", προσθέτει η εφημερίδα.
Όπως εξηγεί "τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών έδειξαν ότι το πλεόνασμα του 2013 ανήλθε στα 691 εκατ. ευρώ. Λαμβάνοντας υπόψη τα κονδύλια της ΕΕ προς την Ελλάδα για δημόσια έργα, τα οποία θα καταβληθούν τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 είναι σύμφωνο με το πλεόνασμα των 812 εκατ. ευρώ που έχει περιληφθεί στον τελευταίο προϋπολογισμό.
"Τα τελικά στοιχεία του προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 2013 αναμένεται να πιστοποιηθούν από τη Eurostat, την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, τον ερχόμενο Απρίλιο", σπεύδει να επισημάνει η Wall Street Journal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης