Τελευταία Νέα
Οικονομία

Eλληνογερμανικό Επιμελητήριο - Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων

Eλληνογερμανικό Επιμελητήριο - Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων
Την επόμενη μέρα, μετά την κρίση, το μεγαλύτερο πρόβλημα  θα είναι η ανεργία
Απαραίτητες θεωρεί το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο τις συνθήκες πολιτικής σταθερότητας και την απαρέγκλιτη συνέχιση και γρήγορη ολοκλήρωση όλων των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απομένουν για να αλλάξει ρότα η ελληνική οικονομία και να βγει ξανά στις αγορές.
«Στην περίπτωση αυτή, πιστεύουμε ότι και οι εταίροι μας θα ανταποκριθούν θετικά, διευκολύνοντας και ρυθμίζοντας περαιτέρω το χρέος μας, έτσι ώστε να είναι εύκολα εξυπηρετήσιμο και να μην αποτελεί βαρίδι για το μέλλον» σημείωσε στη βραδινή εκδήλωση του Επιμελητηρίου ο πρόεδρός του, Μιχάλης Μαΐλλης.
Υπογράμμισε ότι την επόμενη ημέρα μετά την κρίση, το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα θα είναι το πρόβλημα της ανεργίας που συνδέεται με το έλλειμμα παραγωγής και το Επιμελητήριο πιστεύει, όπως σημείωσε, ότι είναι άμεση η ανάγκη σχεδιασμού και στησίματος ενός νέου σύγχρονου και δυναμικού παραγωγικού ιστού, με προστιθεμένη αξία και εξωστρέφεια, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα.
Ταυτόχρονα, επισήμανε, κρίνεται απαραίτητο να ληφθούν και άμεσα μέτρα ώστε να αντιμετωπιστούν τα σημερινά πιεστικά και απειλητικά προβλήματα της πραγματικής οικονομίας. «Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η πρόσφατη πτώση του δείκτη της βιομηχανικής παραγωγής, αλλά και η πτώση των εξαγωγών» πρόσθεσε ο κ. Μαΐλλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης