Τελευταία Νέα
Οικονομία

O προϋπολογισμός της ΕΕ και οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στο μενού των επαφών Σταϊκούρα με αξιωματούχους της ΕΕ

O προϋπολογισμός της ΕΕ και οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στο μενού των επαφών Σταϊκούρα με αξιωματούχους της ΕΕ
Ισορροπία μεταξύ των πολιτικών δημοσιονομικής σταθερότητας και των αναπτυξιακών πολιτικών

Συναντήσεις με αξιωματούχους των οργάνων της ΕΕ, που σχετίζονται με θέματα Προϋπολογισμού της, είχε σήμερα  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ.
Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας συναντήθηκε με το Γενικό Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου, αρμόδιο για θέματα Οικονομικών Σχέσεων και Ανταγωνιστικότητας, κ. Carsten Pillath, με τον οποίο συζήτησαν, μεταξύ άλλων, επί της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του 2014, των κατευθυντήριων γραμμών του Προϋπολογισμού του 2015 και της μεταρρύθμισης του συστήματος Ιδίων Πόρων.
Επίσης, συναντήθηκε και τον Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής “Ελέγχου του Προϋπολογισμού” κ. Michael Theurer, με τον οποίο συζήτησαν, μεταξύ άλλων, θέματα σχετικά με τη διαδικασία απαλλαγής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διαχείριση του οικονομικού έτους 2012, αλλά και με τις πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της απάτης στο πλαίσιο της υλοποίησης των κοινοτικών προγραμμάτων.
Παράλληλα, σε αμφότερες τις συναντήσεις, ο κ. Σταϊκούρας ανέπτυξε τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, υπογραμμίζοντας ότι βασική στόχευση, στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής, είναι η επίτευξη και διασφάλιση μιας “ισορροπίας” μεταξύ των πολιτικών δημοσιονομικής σταθερότητας και των αναπτυξιακών πολιτικών ώστε να ενισχυθεί καθοριστικά η απασχόληση και να τονωθεί η συνοχή, σε ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο.
Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι κατευθυντήριες γραμμές του Προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2015, ο οποίος θα επιδιωχθεί να δομηθεί σε ρεαλιστικές παραδοχές και εκτιμήσεις, ώστε η κατανομή των κοινοτικών πόρων να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες και να αποτραπεί το φαινόμενο των πολλών διορθωτικών τροποποιήσεων του παρελθόντος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης