Τελευταία Νέα
Οικονομία

Karas (επικεφαλής επιτροπής Ευρωκοινοβουλίου για τον έλεγχο της τρόικας) - Διαφαίνεται φως στο βάθος του τούνελ για την ελληνική οικονομία

Karas (επικεφαλής επιτροπής Ευρωκοινοβουλίου για τον έλεγχο της τρόικας) - Διαφαίνεται φως στο βάθος του τούνελ για την ελληνική οικονομία
Στην Αθήνα σήμερα οι ελεγκτές της τρόικα
(upd) Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα και αύριο η επταμελής αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει το Ευρωκοινοβούλιο για τη λειτουργία και τα αποτελέσματα της εφαρμογής των πολιτικών της τρόικας στα κράτη-μέλη τα οποία βρίσκονται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.
Την αισιοδοξία του πως "διαφαίνεται φως στο βάθος του τούνελ για την ελληνική οικονομία" εξέφρασε ο Οthmar Karas, ο εισηγητής της έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου για το έργο και τα πεπραγμένα της τρόικας.
Ο Karas δήλωσε «ευγνώμων» για την ετοιμότητα που έδειξαν οι Έλληνες στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, ενώ αναφερόμενος στην έναρξη της ελληνικής κρίσης, ξεκαθάρισε πως η λήψη μέτρων ήταν απαραίτητη και στόχο είχε την συγκέντρωση των χρημάτων και τη προώθηση των μεταρρυθμίσεων.  
Ταυτόχρονα εξέφρασε την άποψη πως η Ευρώπη δεν ήταν προετοιμασμένη για μια κρίση τέτοιου μεγέθους...
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ.Karas και το κλιμάκιο του Ευρωκοινοβουλίου θα συναντηθούν αρχικά με τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Στη συνέχεια θα συνεδριάσουν από κοινού με Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:
- οι αντιπρόεδροι της Βουλής.
- τα προεδρεία των κοινοβουλευτικών επιτροπών Οικονομικών, Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, Θεσμών και Διαφάνειας, Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και
-η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Επιπλέον, η αντιπροσωπεία θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τους αντιπροέδρους της Τράπεζας της Ελλάδος, εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, στελέχη του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, πανεπιστημιακούς και εμπειρογνώμονες, καθώς και φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.
Σημειώνεται πως αύριο στις 12:30 μετά το μεσημέρι το κλιμάκιο θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.
Την αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απαρτίζουν οι εισηγητές της έκθεσης για τον ρόλο και τη λειτουργία της τρόικας στις χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εισηγητής εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Othmar Karas.
Υπενθυμίζεται ότι η καθυστέρηση της άφιξης της αντιπροσωπείας, η οποία ελέγχει τα πεπραγμένα της τρόικας στις διασωθείσες χώρες της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, είχε προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ.

(πρώτη ενημέρωση 28 Ιανουαρίου 21:51)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης