Τελευταία Νέα
Οικονομία

Από σήμερα το «e-παράβολο» - Άμεση παραλαβή και εξόφληση παραβόλων από τους φορολογούμενους

Από σήμερα το «e-παράβολο» - Άμεση παραλαβή και εξόφληση παραβόλων από τους φορολογούμενους
Αφορούν προς το παρόν παράβολα των υπ. Εθνικής Άμυνας, Τουρισμού, Εξωτερικών, Εργασίας, Υποδομών - Μεταφορών και Δικτύων, αλλά και φορέων όπως ο ΕΟΤ
Στη διάθεση των φορολογουμένων θα είναι από σήμερα η ηλεκτρονική εφαρμογή «e-παράβολο» στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, μέσω της οποίας θα μπορούν να προμηθεύονται και να εξοφλούν παράβολα που χρειάζονται, χωρίς να πρέπει να απευθυνθούν στην Εφορία.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν σε αυτή τη φάση να προμηθεύονται παράβολα, τα οποία σχετίζονται με τα υπουργεία Εθνικής Άυνας, Τουρισμού, Εξωτερικών, Εργασίας, Υποδομών - Μεταφορών και Δικτύων, όπως επίσης και φορέων, όπως ο ΕΟΤ, το ΑΣΕΠ, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Σωμάτων Ασφαλείας και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης- Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης.
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να είναι στη διάθεση των φορολογουμένων παράβολα και για άλλους φορείς του Δημοσίου, ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για τα συνολικά 1.800 παράβολα που υπάρχουν.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή το ηλεκτρονικόύ παράβολο για το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Ο φορολογούμενος, προκειμένου να προμηθευτεί το παράβολο, θα πρέπει να συνδεθεί με την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, απ' όπου θα επιλέξει την εφαρμογή «e-παράβολο».
Εν συνεχεία πρέπει να επιλέξει τον φορέα που ζητά το παράβολο και αυτόματα εμφανίζεται το κόστος του.
Ο φορολογούμενος συμπληρώνει τα στοιχεία του, πατά το κουμπί «υποβολή» και λαμβάνει μήνυμα στο e-mail του με τον κωδικό εξόφλησης και έναν μοναδικό ψηφιακό κωδικό που αποτελεί το e-παράβολο.
Με αυτόν τον κωδικό, το παράβολο εξοφλείται στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ. Από τις αρχές Φεβρουαρίου η πληρωμή θα μπορεί να γίνεται και μέσω πιστωτικής κάρτας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης