Τελευταία Νέα
Οικονομία

Απαισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας 8 στους 10 Έλληνες – «Βλέπουν» ύφεση και για το 2014

tags :
Απαισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας  8 στους 10 Έλληνες – «Βλέπουν» ύφεση και για το 2014
Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της εταιρείας Nielsen


Απαισιόδοξοι εμφανίζονται για την πορεία της ελληνικής οικονομίας 8 στους 10 Έλληνες, καθώς εκτιμούν ότι εντός των επόμενων 12 μηνών η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και ότι θα παραμείνει σε ύφεση για τουλάχιστον ένα έτος ακόμα.
Αυτό προκύπτει από την τελευταία έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης που πραγματοποίησε σε παγκόσμιο επίπεδο η εταιρεία Nielsen.
Βάσει αυτής της έρευνας παγκόσμιος δείκτης Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης παρέμεινε σταθερός στις 94 μονάδες για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, ενώ ο δείκτης της Ευρώπης, παρουσίασε οριακή μείωση μιας μονάδας φτάνοντας τις 73 μονάδες.
Ο ευρωπαϊκός δείκτης μειώθηκε στις 18 από τις 32 αγορές, που μελετώνται στην έρευνα ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι 9 από τις 10 χώρες με τον χαμηλότερο δείκτη παγκοσμίως ανήκουν στην περιφέρεια της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα, καθώς και η Ιταλία, η Σλοβενία, η Κροατία και η Πορτογαλία.
Σύμφωνα με την έρευνα οι δύο μεγαλύτερες ανησυχίες των Ελλήνων παραμένουν η πορεία της οικονομίας και η εργασιακή τους ασφάλεια.
Επιπλέον, διαπιστώνεται ότι το 31% των Ελλήνων δηλώνει ότι αφού καλύψει τις βασικές του ανάγκες, διαθέτει τα υπόλοιπα χρήματα του για την κάλυψη δανείων, πιστωτικών καρτών και γενικότερα χρεών ενώ αξιοσημείωτο είναι και το στοιχείο ότι το 36% των Ελλήνων αναφέρει ότι δεν έχει καθόλου διαθέσιμο εισόδημα για άλλες δαπάνες.
Στα εντυπωσιακά στοιχεία είναι ότι το 85% υπογραμμίζει πως έχει αλλάξει τις καταναλωτικές του δαπάνες, έχοντας γίνει περισσότερο επιφυλακτικό ως προς τις δαπάνες του, ενώ στο πλαίσιο του περιορισμού των δαπανών θα πρέπει να ενταχθεί και το γεγονός ότι το 80% έχει στραφεί σε φθηνότερα καταναλωτικά προϊόντα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης