Τελευταία Νέα
Οικονομία

Suddeutsche Zeitung – Αναγκαίο το haircut στο ελληνικό χρέος – Το αργότερο μετά τις ευρωεκλογές το ζήτημα θα πρέπει να επανέλθει στην ατζέντα

Suddeutsche Zeitung – Αναγκαίο το haircut στο ελληνικό χρέος – Το αργότερο μετά τις ευρωεκλογές το ζήτημα θα πρέπει να επανέλθει στην ατζέντα
Δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα η πολυπόθητη ανάπτυξη


Στα αντιφατικά μηνύματα που στέλνει το Βερολίνο προς την Αθήνα σχετικά με το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους εστιάζει σε σημερινά δημοσιεύματα του ο Γερμανικός Τύπος.
Η Suddeutsche Zeitung σε δημοσίευμα της με τίτλο «Κούρεμα και εκλογές» υπογραμμίζει ότι πέρσι το καλοκαίρι και ενώ ήταν σε πλήρη εξέλιξη η προεκλογική εκστρατεία στη Γερμανία ο υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble είχε μιλήσει για ένα τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα.
«Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί αναταραχή μεταξύ των υπευθύνων για τον προεκλογικό αγώνα των Χριστιανοδημοκρατών. Εκ των υστέρων, όμως, το λάθος του Schaeuble αποδείχτηκε ιδιαιτέρως χρήσιμο στον προεκλογικό αγώνα, επειδή ο υπουργός έπεισε, τουλάχιστον εν μέρει, τους ψηφοφόρους για την ειλικρίνειά του. Δεν θα έπρεπε συνεπώς να προκαλεί έκπληξη ότι λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές το υπουργείο Οικονομικών δίνει στη δημοσιότητα, προσχεδιασμένα αυτή τη φορά, την ίδια πρόταση» αναφέρει χαρακτηριστικά η Suddeutsche Zeitung, η οποία ωστόσο σπεύδει να επισημάνει ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες.
«Όλοι σχεδόν οι ειδικοί θεωρούν το κούρεμα αναγκαίο διότι ένα χρέος στο 176% του ΑΕΠ δεν είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμο, ούτε διαφαίνεται στον ορίζοντα η πολυπόθητη ανάπτυξη που θα μπορούσε να μειώσει το τεράστιο χρέος. Το αργότερο μετά τις ευρωεκλογές το ζήτημα του χρέους θα πρέπει να επανέλθει στην ατζέντα» καταλήγει η Suddeutsche Zeitung.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης