Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πολυφωνία και αντιδράσεις στη Γερμανία για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας - Barthle (CDU) - Δεν θα υπάρξει τρίτο δάνειο

Πολυφωνία και αντιδράσεις στη Γερμανία για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας - Barthle (CDU) - Δεν θα υπάρξει τρίτο δάνειο
Ο Barthle είναι στενός συνεργάτης της Γερμανίδας Καγκελαρίου A. Merkel
Έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας φέρεται να προκαλεί το νέο, τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.
"Δεν θα υπάρξει τρίτο δάνειο για την Αθήνα" φέρεται να δήλωσε ο N. Barthle, του CDU, αρμόδιος επί θεμάτων προϋπολογισμού, μιλώντας σε διεθνές μέσο ενημέρωσης.
Η δήλωση του Γερμανού αξιωματούχου γεννά πολλά ερωτηματικά, δεδομένου ότι ο Barthle είναι στενός συνεργάτης της Γερμανίδας Καγκελαρίου A. Merkel.
Οι πολιτικές αναταράξεις στο εσωτερικό της Γερμανίας αναμένεται να είναι μεγάλες, το αμέσως επόμενο διάστημα.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο ίδιος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble, έχει ταχθεί υπέρ ενός νέου, τρίτου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα.
Όπως υποστήριξε, πριν από μερικά 24ωρα "μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, το οποίο εξελίσσεται με αρκετή επιτυχία, μπορεί να υπάρξει ακόμα περαιτέρω χρηματοδοτική ανάγκη για την Ελλάδα».
Σύμφωνα με τον Schaeuble, «το εάν, το πότε και το πώς, θα το γνωρίζουμε στα μέσα του 2014».
Επίσης η βοήθεια θα εξαρτηθεί και από το κατά πόσο η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
Σύμφωνα με τον χριστιανοδημοκράτη πολιτικό, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle "η όποια περαιτέρω βοήθεια θα ήταν πολύ μικρότερη σε σχέση με την δανειακή βοήθεια που έχει χορηγηθεί μέχρι τώρα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης