Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γιατί πρέπει να κλείσει το χρεοκοπημένο Μέγαρο Μουσικής - Για τον «πολιτισμό» ο Έλληνας φορολογούμενος θα επωμιστεί 200 εκατ. ευρώ

Γιατί πρέπει να κλείσει το χρεοκοπημένο Μέγαρο Μουσικής - Για τον «πολιτισμό» ο Έλληνας φορολογούμενος θα επωμιστεί 200 εκατ. ευρώ
Θα λογοδοτήσει η διοίκηση του ΟΜΜΑ;
(upd)Σε μια χώρα που θεωρείται και είναι χρεοκοπημένη, είναι αδιανόητο να χαρίζονται 200 εκατ. ευρώ σε έναν χρεοκοπημένο οργανισμό, όπως αυτόν του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ).
Το ελληνικό κράτος αποφάσισε να διαγράψει τα χρέη και τις υποχρεώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών έναντι μόνο μιας απαίτησης, να ελέγχει το Διοικητικό Συμβούλιο με 6 μέλη, σε σύνολο 11.
Το Μέγαρο Μουσικής που αποδεικνύεται Μέγαρο χρεοκοπημένης μουσικής το 2011 είχε συνάψει δάνειο ύψους 95 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα.
Σύμφωνα με υπουργική απόφαση τότε υπ' αριθμόν 2/48243/25/2007 παρασχέθηκε εγγύηση του ελληνικού δημοσίου προς την Εθνική για την κάλυψη δανείου προς το Μέγαρο Μουσικής ποσού ύψους 95 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων.
Το ελληνικό δημόσιο ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλλει στην Εθνική τις εκάστοτε οφειλές και δεν είναι τυχαίο ότι το δημόσιο κατέβαλε μετά τη χορήγηση του δανείου περίπου 2,6 δισ. γιατί το Μέγαρο Μουσικής δεν μπορούσε να καταβάλλει τις υποχρεώσεις.
Έτσι λοιπόν το ελληνικό κράτος ανέλαβε να τακτοποιήσει τις υποθέσεις ενός χρεοκοπημένου οργανισμού, όπως το Μέγαρο Μουσικής, το οποίο κατά τρόπο απαράδεκτο στο site του δεν αναφέρει πουθενά έναν ισολογισμό χρήσης ή άλλα οικονομικά στοιχεία.
Το Μέγαρο Μουσικής είναι με αντικειμενικά κριτήρια ένας παθογενής και προβληματικός οργανισμός που λειτουργεί εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη.
Το Μέγαρο Μουσικής εάν δεν μπορεί να είναι βιώσιμο οικονομικά, θα πρέπει να κλείσει και οι κυρίες με τα Louis Vuitton, ας επιλέξουν άλλο είδος διασκέδασης, αντί να επισκέπτονται έναν χρεοκοπημένο οργανισμό.

(Πρώτη ενημέρωση - Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, ώρα 08:13)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης