Τελευταία Νέα
Οικονομία

Άκαρπη η συνάντηση των αγροτών με τον υπ. Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα - Αποφασίζουν συνέχιση των κινητοποιήσεων

Άκαρπη η συνάντηση των αγροτών με τον υπ. Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα - Αποφασίζουν συνέχιση των κινητοποιήσεων
Ο υπουργός ήταν αρνητικός στο αίτημά τους να αποσυρθεί το φορολογικό, ωστόσο ήταν θετικός στο να εξεταστούν άλλα μοντέλα που ισχύουν στην Ευρώπη


(upd 2) Άκαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με αντιπροσωπεία των αγροτών, η οποία θα προτείνει προς τον αγροτικό κόσμο τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Σύμφωνα με τα μέλη της «Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος», Θόδωρο Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Τζωρτζάκη, που μετείχαν στη συνάντηση, ο υπουργός απέρριψε το αίτημά τους να αποσυρθεί το φορολογικό των αγροτών, ωστόσο ήταν θετικός να συζητήσει ζητήματα που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα, αλλά και να εξεταστούν φορολογικά μοντέλα που ακολουθούνται στην Ευρώπη.
Ένα επίσης βασικό ζήτημα που έθεσαν οι αγρότες ήταν και το θέμα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν, προτείνοντας να δοθούν στους παραγωγούς δάνεια για επενδύσεις με χαμηλό επιτόκιο.
Όπως δήλωναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωποι των αγροτών, πριν τη συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα, απέβησαν «άκαρπες» οι επαφές τους τόσο με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών καθώς, όπως τους είπαν, «οι όποιες αλλαγές μπορούν πλέον να επέλθουν μόνο με εντολή του πρωθυπουργού ή του υπουργού Οικονομικών».
Εν τω μεταξύ, στο μπλόκο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό, οι αγρότες εξακολουθούν να τηρούν στάση αναμονής και σύμφωνα με τον κ. Λιολιόπουλο ολοένα και περισσότεροι αγρότες καταφθάνουν με τα τρακτέρ τους στο σημείο.
Στη Θεσσαλία, οι αγρότες έχουν προαναγγείλει για τις 3 το μεσημέρι, την πραγματοποίηση νέου πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου, επιδιώκοντας συστράτευση και εργαζομένων από άλλους κλάδους.
Στο στήσιμο δύο μπλόκων, στον κόμβο Χρυσούπολης στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας- Ξάνθης και στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στον Δήμο Καβάλας, προχώρησαν αγρότες της περιοχής.
Οι αγρότες του Έβρου παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Ορεστιάδα, Φέρρες και Κορνοφωλιά.
Μεταξύ άλλων οι αγρότες λένε «όχι» στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και -μεταξύ άλλων- ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και «φρένο» στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία.

Πρώτη ενημέρωση: 08:13, Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης