Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πέριξ του -3,8% η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2013 - «Ατού» για την κυβέρνηση να βγει γρήγορα στις αγορές

Πέριξ του -3,8% η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2013 - «Ατού» για την κυβέρνηση να βγει γρήγορα στις αγορές
Ύφεση -3,8% προέβλεψε από τον περασμένο Δεκέμβριο ο ΟΔΔΗΧ στο «road show» στις ΗΠΑ
Ύφεση μικρότερη από το -4%, ενδεχόμενως ακόμη και στο -3,7% με -3,8%, θα δείχνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το σύνολο του 2013.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μικρότερη κάμψη του ΑΕΠ σε σχέση με το -4,2% που πρόεβλεπε αρχικά ο προϋπολογισμός και -4% που έκαναν λόγο οι αναθεωρημένες προβλέψεις της κυβέρνησης, είναι αποτέλεσμα της μικρότερης συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας, στο τελευταίο και ιδιαίτερα κρίσιμο τρίμηνο του περασμένου έτους.
Η κυβέρνηση περίμενε «πως και πως» τα στοιχεία από την τουριστική βιομηχανία, τα οποία ήταν καθοριστικά για τη βελτίωση του δείκτη της πραγματικής οικονομίας.
Πρόκειται για ένα στοιχείο το οποίο χρησιμοποίησε η ελληνική κυβέρνηση στο ειδικό «road show» που διοργάνωσε ο ΟΔΔΗΧ στις ΗΠΑ, τον περασμένο Δεκέμβριο, κάνοντας λόγο συγκεκριμένα για ύφεση -3,8% το 2013.
Nα σημειωθεί πως στο τρίτο τρίμηνο του 2013 το ΑΕΠ υποχώρησε κατά -3%, λόγω των ισχυρών πιέσεων που δέχθηκαν οι επενδύσεις και η κατανάλωση.
Έτσι, σε επίπεδο εννιαμήνου προέκυπτε ύφεση -4,1% για την ελληνική οικονομία, έναντι πτώσης -6,6% του ΑΕΠ στο αντίστοιχο διάστημα του 2012.

Πρώτη ενημέρωση: 08:12, Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

M.X.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης