Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΕ - Τον Απρίλιο η εκταμίευση της δόσης των 150 εκατ. ευρώ στη Λευκωσία - Επιστρέφει η εμπιστοσύνη στην Κύπρο μετά το μεγάλο σοκ

ΕΕ - Τον Απρίλιο η εκταμίευση της δόσης των 150 εκατ. ευρώ στη Λευκωσία - Επιστρέφει η εμπιστοσύνη στην Κύπρο μετά το μεγάλο σοκ
Για την πορεία της κυπριακής οικονομίας θα ενημερώσει τη Δευτέρα το Eurogroup η τρόικα
Η τρίτη αξιολόγηση του κυπριακού προγράμματος προσαρμογής θα βρεθεί στην ατζέντα της συνεδρίαση του Εurogroup την ερχόμενη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, ενώ η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 150 εκατ. ευρώ θα γίνει τον Απρίλιο.
Σύμφωνα με δηλώσεις κορυφαίου Ευρωπαίου αξιωματούχου, τη Δευτέρα η τρόικα αναμένεται να ενημερώσει προφορικά τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης σχετικά με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του προγράμματος.
Ο ίδιος αξιωματούχος επεσήμανε, μάλιστα, αυτό που ανέφερε και η ίδια η τρόικα στην ανακοίνωσή της ότι «το πρόγραμμα κινείται εντός τροχιάς και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης ήταν καλύτερα των προσδοκιών».
Η ίδια πηγή χαρακτήρισε πολύ θετική αυτή την εξέλιξη για τη συνέχεια γιατί, όπως τόνισε, αποκαθιστά την εμπιστοσύνη μετά το μεγάλο σοκ που δέχθηκε η κυπριακή οικονομία. Ανέφερε επίσης ότι η αξιολόγηση θα εγκριθεί από την επόμενη συνεδρίαση του Εurogroup στις 10 Μαρτίου, ενώ η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 150 εκατ. ευρώ, που αφορά τη συνδρομή της Ευρωζώνης, θα γίνει εντός του Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης