Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κόψτε πρόστιμα στον ελεύθερο χρόνο σας! - Οικονομικά κίνητρα σε όλους τους εργαζομένους των οδικών συγκοινωνιών για να γίνουν ελεγκτές

Κόψτε πρόστιμα στον ελεύθερο χρόνο σας! - Οικονομικά κίνητρα σε όλους τους εργαζομένους των οδικών συγκοινωνιών για να γίνουν ελεγκτές
Θα λαμβάνουν το 50% από τα πρόστιμα που θα εισπράξουν
Να πάρουν τα μπλοκάκια των προστίμων στον ελεύθερο χρόνο τους και να αναζητήσουν επιβάτες σε λεωφορεία και τρόλει χωρίς εισιτήριο, ζητά από τους εργαζομένους της η Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ μέσω της πρόσφατης επιχειρησιακής σύμβασης που υπεγράφη για το 2014.
Και όλα αυτά έναντι… αδρής αμοιβής.
Έτσι, εκτός από τον διπλασιασμό του αριθμού των ελεγκτών της, η εταιρία που διαχειρίζεται τις Οδικές Συγκοινωνίες (ΗΛΠΑΠ και ΕΘΕΛ) και είναι υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων, προχώρησε και στη λήψη νέων μέτρων κατά των παραβατών.
Όπως προβλέπεται στην επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψαν διοίκηση και εργαζόμενοι για το 2014 «δεδομένης της αναγκαιότητας αντιμετώπισης του φαινομένου της εκτεταμένης εισιτηριοδιαφυγής και προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια επίτευξης των στόχων των εσόδων της εταιρίας ΟΣΥ, καθορίζουμε, ότι εκ των εισπραχθέντων προστίμων αποό τους παραβάτες, ποσοστό, που δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο από 50% θα αποδίδεται ως κίνητρο απασχόλησης για τον έλεγχο της εισιτηριοδιαφυγής, στους μετέχοντες στην διαδικασία ελέγχου και επιβολής προστίμου της εταιρίας, εφόσον η εργασία παρέχεται εκτός ειδικότητας και ωραρίου, και το οποίο ποσοστό θα χορηγείται χωρίς να ενσωματώνεται στις μηνιαίες αποδοχές».
Αυτό σημαίνει ότι οι υπάλληλοι των αστικών συγκοινωνιών, ανεξαρτήτως θέσης εργασίας και ανεξαρτήτως ωραρίου θα μπορούν να πάρουν το μπλοκάκι των προστίμων και να αναζητούν σε λεωφορεία και τρόλεϊ επιβάτες χωρίς εισιτήριο.
Η αμοιβή για την εκτός ωραρίου, εργασία τους.. ιδιαίτερα γενναιόδωρη, καθώς θα λαμβάνουν το 50% από τα πρόστιμα που θα εισπράξουν.
Μάλιστα τα χρήματα αυτά δεν θα ενσωματώνονται στο μισθό τους, αλλά δεν διευκρινίζεται αν θα είναι με τη μορφή μπόνους ή άλλου είδους παροχή.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΣΥ τον Σεπτέμβριο καταλογίστηκαν πρόστιμα ύψους 340 χιλ. ευρώ, ποσό αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.
Σύμφωνα με την ΟΣΥ «σημαντική είναι επίσης, η αύξηση του αριθμού των εργαζομένων, που δραστηριοποιούνται εθελοντικά στον έλεγχο του κομίστρου, αντιλαμβανόμενοι την ζωτική σημασία που έχει για την βιωσιμότητα της εταιρίας».

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τι προβλέπει η επιχειρησιακή σύμβαση των εργαζομένων στις συγκοινωνίες

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης