Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εντυπωσιακό το τουριστικό «comeback» της Ελλάδας το 2014 – Να βιαστούν για να βρουν κρεβάτι καλούν τους τουρίστες τα ταξιδιωτικά γραφεία

Εντυπωσιακό το τουριστικό «comeback» της Ελλάδας το 2014 – Να βιαστούν για να βρουν κρεβάτι καλούν τους τουρίστες τα ταξιδιωτικά γραφεία
Ρεκόρ σε αυξήσεις και έσοδα αναμένει και ο ΣΕΤΕ


Για εντυπωσιακό «comeback» της Ελλάδας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη κάνουν λόγο τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία και πρακτορεία ανά τον κόσμο τη στιγμή που πρόσφατη έρευνα της GfΚ επισημαίνει ότι η αύξηση των κρατήσεων των Γερμανών πολιτών για ελληνικούς προορισμούς το καλοκαίρι του 2014 ανέρχεται στο 52% σε σύγκριση με το 2013.
Όπως υπογραμμίζει η GfK πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση που καταγράφεται σε σχέση με άλλους τουριστικούς προορισμούς, γεγονός που βελτιώνει τη θέση της Ελλάδας στη λίστα των δημοφιλών προορισμών, η οποία βρίσκεται μόλις πίσω από την Ισπανία και την Τουρκία.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, και η γερμανική εφημερίδα Die Welt υποστηρίζει ότι «μετά από μείωση της ζήτησης ως συνέπεια των πολιτικών ταραχών του 2012, οι κρατήσεις για την Ελλάδα έχουν θετική πορεία σε όλους τους tour operator».
Και όχι μόνο αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, η οποία υπογραμμίζει ότι « η ζήτηση είναι τόσο υψηλή ώστε να πρέπει οι τουρίστες να βιαστούν προκειμένου να βρουν κρεβάτι στην Ελλάδα».
Αυτή η χρονιά δεν θα είναι χρονιά των κρατήσεων τελευταίας στιγμής (late booking) για την Ελλάδα. Θα είναι η πρώτη χώρα που θα γεμίσει» αναφέρει ο επικεφαλής του ομίλου FTI, Ντίτμαρ Γκουντς:
Την ίδια αισιοδοξία για την πορεία του ελληνικού τουρισμού κατά τη διάρκεια του 2014 εξέφρασε σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης.
Ο κ.Ανδρεάδης υποστήριξε ότι το 2014 θα είναι μια ακόμα χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό μια και αναμένεται οι τουρίστες να ανέλθουν στα 18,5 εκατομμύρια από 17,9 εκατομμύρια που ήταν το 2013.
Σημειώνεται ότι τα έσοδα από τον τουρισμό ανήλθαν στα 13 δις ευρώ το 2013.
«Σχεδόν όλες οι παραδοσιακές και νέες αγορές δείχνουν θετικά, ενθαρρυντικά σημάδια» υπογραμμίζει ο κ. Ανδρεάδης, αναφέροντας ότι τα στοιχεία από τις προκρατήσεις δείχνουν πως η Ελλάδα μπορεί να περιμένει φέτος περισσότερους τουρίστες από τη Γερμανία και τη Γαλλία και 10% αύξηση των επισκεπτών από τη Βρετανία.
Πρόσφατη μελέτη του ΣΕΤΕ είχε δείξει πως εάν η Ελλάδα ξεπεράσει τον στόχο των 24 εκατ. τουριστών μέχρι το 2021, τότε το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 9% ενώ προβλέπεται ότι θα δημιουργηθούν 300.000 θέσεις εργασίας.
«Η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και η επίτευξη των υπόλοιπων εθνικών στόχων, θα εξασφαλίσει ότι οι στόχοι για το 2021 θα επιτευχθούν και θα ξεπεραστούν» δήλωσε ο κ. Ανδρεάδης διευκρινίζοντας ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί να επενδύσει στον κλάδο 3,3 δισ. ευρώ ετησίως, κυρίως σε υποδομές.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης