Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ανήσυχη η Κομισιόν για την Κύπρο – Αναγκαία η επανακατάθεση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεων έως τις 5 Μαρτίου

Ανήσυχη η Κομισιόν για την Κύπρο – Αναγκαία η επανακατάθεση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεων έως τις 5 Μαρτίου
Ανακοίνωση του εκπροσώπου του Olli Rehn
Εκ του σύνεγγυς παρακολουθεί τις καταιγιστικές εξελίξεις στην Κύπρο η Κομισιόν, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση έπειτα από την καταψήφιση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, το οποίο και συνιστά προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών,  Simon O'Connor υποστήριξε πως η Κομισιόν λαμβάνει υπόψη της την απόρριψη του νομοσχεδίου.
«Η κυβέρνηση πρέπει να δρομολογήσει την επανακατάθεση του νομοσχεδίου. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση» τόνισε εν συνεχεία.
Παράλληλα, ενόψει και του Eurogroup της 10ης Μαρτίου, ο Simon O'Connor χαρακτήρισε αναγκαία την έγκριση του νομοσχεδίου έως τις 5 Μαρτίου, ώστε να καταστεί προσιτή η συνέχιση του κυπριακού προγράμματος.
Σημειώνεται πως το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Κύπρου αφορά τις Κυπριακές Τηλεπικοινωνίες(CYTA), τις Ηλεκτρικής Αρχές και την Αρχή Κυπριακών Λιμένων. Τα έσοδα που προσδοκά η Κομισιόν από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ανέρχονται στα 1,4 δισ. έως το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης