Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δραματική έκκληση Χ. Γεωργιάδη (ΥΠΟΙΚ) - Η Κύπρος θα αποφύγει τη στάση πληρωμών «πάση θυσία»

Δραματική έκκληση Χ. Γεωργιάδη (ΥΠΟΙΚ) - Η Κύπρος θα αποφύγει τη στάση πληρωμών «πάση θυσία»
Η άγονη αντιπαράθεση και πόλωση γύρω από το ζήτημα του νομοσχεδίου των αποκρατικοποιήσεων δεν θα ωφελήσει κανένα
Η Κύπρος θα αποφύγει τη στάση πληρωμών «πάση θυσία», διεμήνυσε, σε δραματικούς τόνους, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χ. Γεωργιάδης, στη σκιά της πολιτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στη Λευκωσία, μετά την απόρριψη του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις. 
«Εάν βυθιστούμε, θα βυθιστούμε όλοι μαζί. Εάν από την άλλη εργαστούμε υπεύθυνα, μαζί και πάλι θα τα καταφέρουμε» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης.
Η κυπριακή κυβέρνηση θα διασφαλίσει με κάθε τρόπο πως δεν θα οδηγηθούμε σε περιπέτειες και στάση πληρωμών «πάση θυσία», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών. Εξέφρασε παράλληλα την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να δώσει διέξοδο και να μην επιτρέψει την αποσταθεροποίηση της οικονομίας, μετά την απόρριψη του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις από τη Βουλή, χθες Πέμπτη.
Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι «πρέπει να διατηρήσουμε τη δύσκολη, επίπονη αλλά αναγκαία πορεία που θα οδηγήσει τον τόπο μπροστά», ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι και το νομοθετικό σώμα θα λειτουργήσει σε αυτά τα πλαίσια.
«Συνεργαζόμενοι όλοι μαζί και συμπεριφερόμενοι υπεύθυνα, με νηφαλιότητα και όχι με διάθεση αντιπαράθεσης, θα διασφαλίσουμε αυτή την αναγκαία χρηματοδότηση» της Κύπρου, ώστε να μην οδηγηθούμε σε μια αναπόφευκτη κατάσταση εφαρμογής σχεδίων έκτακτης οικονομικής διαχείρισης, ανέφερε.
Ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε ότι είχε επαφές με εκπροσώπους της τρόικας από την Πέμπτη, ενώ εξέφρασε ανησυχία για το θέμα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης. «Βεβαίως και ανησυχώ» αλλά «δεν περιοριζόμαστε στην ανησυχία», εξήγησε.
Συμπλήρωσε ότι «την ίδια ώρα αποτελεί ευθύνη της πολιτικής ηγεσία να διασφαλίζει πως τα χειρότερα ενδεχόμενα δεν θα επιβεβαιωθούν».
Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι η άγονη αντιπαράθεση και πόλωση γύρω από το ζήτημα του νομοσχεδίου των αποκρατικοποιήσεων δεν θα ωφελήσει κανένα, προσθέτοντας ότι «η συγκρουσιακή προσέγγιση είναι αυτή που θα υπονομεύσει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα όλων μας, της οικονομίας μας και των εργαζομένων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης