Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σε μονομερείς κινήσεις προσανατολίζεται το υπ.Οικονομικών για φόρο υπεραξίας και φορο-πρόστιμα

Σε μονομερείς κινήσεις προσανατολίζεται το υπ.Οικονομικών για φόρο υπεραξίας και φορο-πρόστιμα
Λόγω των καθυστερήσεων από την πλευρά της τρόικα


Σε αλλαγές στο φόρο υπεραξίας των ακινήτων και στη μείωση των φορο-προστίμων προχωρά μονομερώς το υπουργείο Οικονομικών δεδομένης της καθυστέρησης που καταγράφεται από την πλευρά της τρόικα να δώσει την έγκριση της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών θα κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο με στόχο να ξεπαγώσει η κτηματαγορά και να δοθεί μία ανάσα σε όσους εντοπίζονται να έχουν υποπέσει σε φοροδιαφυγή.
Το υπουργείο Οικονομικών φέρεται έτοιμο να νομοθετήσει μονομερώς στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο μήνυμα στους δανειστές ότι δεν γίνεται για όλα τα θέματα να περιμένει την έγκριση της τρόικα ειδικά σε μία περίοδο, κατά την οποία μείζον ζήτημα είναι η ανάπτυξη.
Παράγοντες της κτηματαγοράς επισημαίνουν ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014 έως σήμερα δεν έχει γίνει σχεδόν καμία αγοραπωλησία ακινήτου.
Σημειώνεται πως στελέχη της τρόικας είχαν εκφράσει κατά τη διάρκεια πρόσφατων συναντήσεων με αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε αλλαγή στα πρόστιμα και το φόρο υπεραξίας, υπογραμμίζοντας ότι τα νέα προτεινόμενα πρόστιμα που προτείνει η κυβέρνηση  είναι πολύ χαμηλά.
Αναφορικά με τις αλλαγές που σχεδιάζονται στο φόρο υπεραξίας ακινήτων οι ενστάσεις της Τρόικας επικεντρώνονται στην εξαίρεση από τον φόρο για τα ακίνητα που έχουν διακρατηθεί για διάστημα μεγαλύτερο των 25 ετών καθώς επίσης και στον υπολογισμό της τιμής κτήσης για τα παλαιά ακίνητα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης