Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πιέσεις Schaeuble ως την ύστατη στιγμή και επικρίσεις! - Η Eλλάδα δεν θα λάβει τη δόση, αν δεν τηρήσει τους όρους - Δεν τη δίνουμε με το ζόρι!

Πιέσεις Schaeuble ως την ύστατη στιγμή και επικρίσεις! - Η Eλλάδα δεν θα λάβει τη δόση, αν δεν τηρήσει τους όρους - Δεν τη δίνουμε με το ζόρι!
"Η Ελλάδα μας απασχόλησε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του Eurogroup"
Νέες πιέσεις, ενόψει της λήξης της κρίσιμης προθεσμίας που έχει δώσει το Εurogroup για συμφωνία με την τρόικα έως την Κυριακή, ασκεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfang Schaeuble.
"Η Ελλάδα μας απασχόλησε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του Eurogroup", δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Mega, για να προσθέσει πως δεν θα εκταμιευτεί η επόμενη δόση εάν η Αθήνα δεν εκπληρώσει όσα έχουν συμφωνηθεί.
Μάλιστα, εξαιρετικά επικριτικός, έσπευσε να προσθέσει το εξής: "Μελετήσαμε την ενδιάμεση έκθεση της τρόικας στο Eurogroup και διαπιστώσαμε ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όσα έχουν συμφωνηθεί. Αν δεν τα τηρήσει, δεν θα λάβει τη δόση... Αλλά μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να δώσουμε βοήθεια με το ζόρι, εάν κάποιος δεν την θέλει".
Στο μεταξύ σε πρωινή παρέμβασή του ο Schaeuble χαρακτήρισε πολύ σοβαρό τον κίνδυνο των επιπτώσεων στην ευρωπαϊκή οικονομία λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, διευκρινίζοντας όμως ότι είναι διαχειρίσιμος.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας καθησύχασε τις ανησυχίες, τονίζοντας ότι ο προϋπολογισμός και ο οικονομικός σχεδιασμός της Γερμανίας, δεν επηρεάζονται αρνητικά από την κρίση.
Αναφερόμενος στο επίπεδο των επιτοκίων, τόνισε ότι μεσοπρόθεσμα βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και προέβλεψε σταδιακή αύξηση.
Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι δεν δεν υπάρχουν ενδείξεις αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη, υιοθετώντας τη θέση του επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης