Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στο Euro Working Group η συμφωνία Ελλάδας - τρόικας - Στο Eurogroup της 1ης Απριλίου η έγκριση της δόσης των 8,8 δισ. ευρώ

tags :
Στο Euro Working Group η συμφωνία Ελλάδας - τρόικας - Στο Eurogroup της 1ης Απριλίου η έγκριση της δόσης των 8,8 δισ. ευρώ
Οι δανειστές αναμένουν και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου
Το Eurogroup Working Group (EWG) θα ενημερώσει σήμερα ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Πάνος Τσακλόγλου, για την συμφωνία με την τρόικα.
Η ενημέρωση θα ξεκινήσει τον κύκλο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 8,8 δισ. ευρώ, ωστόσο η τελική απόφαση θα ληφθεί την 1η Απριλίου, κατά τη συνεδρίαση του επόμενου Eurogroup.
Στο Euro Working Group θα επεξεργασθεί το περιεχόμενο της συμφωνίας κυβέρνησης - τρόικας σε συνδυασμό με σχετική εισήγηση της Κομισιόν, προκειμένου να συντάξει το σχετικό κείμενο που θα αποτελέσει τη βάση των συζητήσεων των ΥΠΟΙΚ στην άτυπη σύνοδο του Eurogroup στην Αθήνα την 1η Απριλίου.
Στη συνεδρίαση αυτή αναμένεται η έγκριση της έκθεσης αξιολόγησης της τρόικας και η λήψη απόφασης για την εκταμίευση της δόσης, η οποία θα συνδεθεί για μια ακόμη φορά με την τήρηση όλων των συμφωνηθέντων.
Οι δανειστές θα αναμένουν παράλληλα και την ψήφιση των μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία αναμένεται μέσω πολυνομοσχεδίου εντός των επομένων ημερών.
Με το πολυνομοσχέδιο επικαιροποιείται το Μνημόνιο, ενώ σύμφωνα με τους Ευρωπαίους η Αθήνα θα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις και να εφαρμόσει όλες οι συμφωνημένες πολιτικές.
Η τρόικα θα επιστρέψει μετά τις προσεχείς εκλογές στην Αθήνα για την επόμενη αξιολόγηση, ενώ νωρίτερα, στις 23 Απριλίου θα πιστοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα των 3 δισ. ευρώ από την Eurostat.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης