Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bloomberg - H Eλλάδα θα λάβει τη δόση των 8,3 δισ. από την Ευρωζώνη έως τα μέσα Απριλίου - Τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group στις 30/3

Bloomberg - H Eλλάδα θα λάβει τη δόση των 8,3 δισ. από την Ευρωζώνη έως τα μέσα Απριλίου - Τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group στις 30/3
Η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group θα πραγματοποιηθεί δύο ημέρες πριν τη διεξαγωγή του Eurogroup της 1ης Απριλίου
Στα 8,3 δισ. ευρώ ανέρχεται η βοήθεια που θα λάβει η Ελλάδα από τους Ευρωπαίους εταίρους της, το αργότερο έως τα μέσα Απριλίου.
Όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, η Αθήνα θα έχει λάβει την έγκριση από τους Ευρωπαίους για την εκταμίευση της δόσης των 8,3 δισ. ευρώ μέχρι τα μέσα Απριλίου.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων, η τεχνική ομάδα που προετοιμάζει το Eurogroup, δηλαδή το Euro Working Group, θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη στις 30 Μαρτίου για να συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα.
Η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group θα πραγματοποιηθεί δύο μόλις ημέρες πριν τη διεξαγωγή του Eurogroup της 1ης Απριλίου, το οποίο θα λάβει χώρα στην Αθήνα.
Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, δεν αποκλείεται - εάν απαιτηθεί - να υπάρξει και τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, τις επόμενες μέρες μετά τη συνεδρίαση του οργάνου.
"Δεν έχει αποφασιστεί οριστικά το ακριβές μέγεθος της δόσης προς την Ελλάδα. Ούτε είναι βέβαιο ότι θα εκταμιευθούν εφάπαξ. Δεν αποκλείεται η δόση να επιμεριστεί σε υπό-δόσεις", σχολιάζει το Bloomberg.

ΔΝΤ - Μεγαλύτερη των 1,8 δισ. ευρώ η δόση προς την Ελλάδα - Εντός του Μαϊου η συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου

Μεγαλύτερη των 1,8 δισ. ευρώ θα είναι η επόμενη δόση που θα χορηγήσει το ΔΝΤ στην Ελλάδα.
Ταυτόχρονα γνωστοποιήθηκε πως η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης θα ληφθεί από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εντός του Μαΐου.
"Η επόμενη δόση του ΔΝΤ προς την Ελλάδα θα είναι μεγαλύτερη των 1,8 δισ. ευρώ", ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, W. Murray, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Ταμείου. Ερωτηθείς για το πότε θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα απάντησε πως "δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημέρα συνεδρίασης", ωστόσο διευκρίνισε πως θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή εντός του Μαϊου.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου o Μurray διευκρίνισε πως θα υπάρξει αναπρογραμματισμός των εκταμιεύσεων προς την Ελλάδα, αφού η πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος κράτησε για μεγάλο διάστημα και εισχώρησαν σε αυτή και άλλες αξιολογήσεις. "Δεν μπορώ να πω πόσο ακριβώς θα είναι η δόση. Μπορώ να υποθέσω ότι θα είναι μεγαλύτερη των 1,8 δισ. ευρώ", απάντησε.
Για το εάν το ΔΝΤ διεκδικεί ειδικό ρόλο στο πανευρωπαϊκό πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ αρκέστηκε να δηλώσει πως το Ταμείο ενθαρρύνει τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ΕΕ για τα stress test των τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης