Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μετά το… Καλοκαίρι η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, εκτιμά το ΔΝΤ – Ασαφές το τοπίο γύρω από την έναρξη των διαπραγματεύσεων

Μετά το… Καλοκαίρι η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, εκτιμά το ΔΝΤ – Ασαφές το τοπίο γύρω από την έναρξη των διαπραγματεύσεων
Πριν τις ευρωεκλογές ζητά η Αθήνα, μετά τις ευρωεκλογές αντιτείνουν οι Βρυξέλλες
Μετά το… Καλοκαίρι θέτει την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ειδικότερα, ο Reza Moghadam, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος, εκτίμησε πως οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος θα ξεκινήσουν μετά το Καλοκαίρι.
Σημειώνεται πως η ελληνική πλευρά έχει καταστήσει σαφές πως επιθυμεί η συζήτηση για το χρέος να «ανοίξει» αμέσως μόλις πιστοποιηθεί από την Eurostat το πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή τον Απρίλιο. Από τις Βρυξέλλες παράλληλα, διαμηνύουν πως η σχετική διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει μετά και όχι πριν, τις ευρωεκλογές.
Παράλληλα, ο Reza Moghadam αναφερθείς στην Ουκρανία, υποστήριξε πως η πρώτη εκταμίευση της δόσης προς τον Κίεβο αναμένεται για τον Απρίλιο. «Η α’ δόση θα είναι μεγαλύτερη εν συγκρίσει με τις επόμενες, εξαιτίας των τρεχόντων χρηματοδοτικών αναγκών της Ουκρανίας» συμπλήρωσε ο αξιωματούχος του Ταμείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης