Τελευταία Νέα
Οικονομία

Καταγγελία βόμβα από πρώην υπάλληλο της Ericsson - Έλληνες αξιωματούχοι έλαβαν μίζα 18 εκατ. δολ. για να υπογραφεί συμφωνία το 1999

Καταγγελία βόμβα από πρώην υπάλληλο της Ericsson - Έλληνες αξιωματούχοι έλαβαν μίζα 18 εκατ. δολ. για να υπογραφεί συμφωνία το 1999
Η Ericsson ανέφερε σε ανακοίνωση πως είχε δώσει χρήματα σε εμπορικό αντιπρόσωπο, αλλά δεν γνωρίζει τι συνέβη μετά
Νέα καταγγελία βόμβα βλέπει το φως της δημοσιότητας.
Κατά τις πληροφορίες, έλληνες αξιωματούχοι φέρεται να έλαβαν μίζα ύψους 116 εκατ. σουηδικών κορώνων (18 εκατ. δολάρια) από εμπορικό αντιπρόσωπο της Ericsson για το κλείσιμο συμφωνίας.
"Η Ericsson πλήρωσε 116 εκατ. σουηδικές κορώνες σε έναν εμπορικό αντιπρόσωπο, χρήματα τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για να δωροδοκηθούν Έλληνες αξιωματούχοι προκειμένου να εξασφαλιστεί η υπογραφή μίας συμφωνίας με την εταιρεία το 1999", αναφέρουν σουηδικά μέσα ενημέρωσης.
Πιο συγκεκριμένα, ο  Liss-Olof Nenzell, πρώην υπάλληλος της Ericsson, ανέφερε σε εκπομπή στο σουηδικό ραδιόφωνο πως "πολιτικοί, στρατηγοί και ανώτατοι κρατικοί αξιωματούχοι" έλαβαν τα χρήματα της Ericsson.
Η Ericsson ανέφερε σε ανακοίνωση πως είχε δώσει χρήματα σε εμπορικό αντιπρόσωπο, αλλά δεν γνωρίζει τι συνέβη μετά. "Έχουμε μηδενική ανοχή στις δωροδοκίες και τη διαφθορά. Εκείνη την εποχή χρησιμοποιούσαμε εμπορικούς αντιπρόσωπους, αλλά δεν το κάνουμε πια γιατί είναι ένα σύστημα που δεν έχει διαφάνεια" σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Η παραγγελιά αφορούσε το σύστημα ραντάρ Erieye και είχε κόστος 4,9 δισ. σουηδικές κορόνες (759 εκατ. δολάρια).
Ο Σουηδός εισαγγελέας Alf Johansson δήλωσε πως ερευνά το ζήτημα και έχει ζητήσει πληροφορίες από τις ελληνικές εισαγγελικές αρχές.
Πρόσθεσε ωστόσο πως ενδιαφέρεται μόνο για πιθανά εγκλήματα που διαπράχθηκαν μετά την 1η Ιουλίου του 2004, καθώς πριν από την ημερομηνία αυτή έχουν παραγραφεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης