Για αφερέγγυο επενδυτή και επιλογή υψηλού ρίσκου σχετικά με την επιλογή της Lamda Development για την επένδυση στο Ελληνικό κάνουν λόγο οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Αναγνωστάκης και Νίκη Φούντα, επικαλούμενοι στοιχεία από τον ισολογισμό της εταιρείας, σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.
Ειδικότερα, στην ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, αναφέρουν ότι «μελετώντας τα οικονομικά στοιχεία του Ομίλου Lamda Development για τα τελευταία χρόνια, άμεσα κατανοούμε ότι δεν αποτελεί φερέγγυο εγγυητή της επένδυσης, αν δεν προβεί στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 150 εκατ. ευρώ, που έχει ήδη προαναγγείλει».
Παράλληλα, παραθέτουν μια σειρά στοιχείων από τον ισολογισμό της εταιρείας και τονίζουν ότι από αυτά συνάγεται το συμπέρασμα ότι «πρόκειται για μια επιλογή υψηλού ρίσκου, καθώς λαμβάνουμε υπόψη μόνο τα στοιχεία που υπάρχουν διαθέσιμα για μια εκ των τριών εταιρειών που συμμετέχουν στο σχήμα για την επένδυση».
Τι ανέφερε από την 1η Απριλίου το www.bankingnews.gr
Η επικύρωση του Ελληνικού σε μια ζημιογόνο εταιρία την Lamda εκθέτει το ΤΑΙΠΕΔ – Χωρίς την αμκ των 150 εκατ δεν μπορεί να υποβάλει προσφορά…
Η επικύρωση του Ελληνικού σε μια ζημιογόνο εταιρία την Lamda εκθέτει το ΤΑΙΠΕΔ – Χωρίς την αμκ των 150 εκατ δεν μπορεί να υποβάλει προσφορά…
Η Lamda για να μπορέσει να καλύψει τις υποχρεώσεις της στο Ελληνικό προβαίνει εξαναγκαστικά σε αμκ 150 εκατ
Η επικύρωση του Ελληνικού σε μια ζημιογόνο εταιρία την Lamda Development εκθέτει το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο για πολλοστή φορά επικυρώνει ένα διάτρητο διαγωνισμό.
Πρόκειται για μια προκλητική και σκανδαλώδη διαδικασία που προσβάλει τον κοινό νου και αποδεικνύει ότι το κράτος είναι έρμαιο επιχειρηματικών συμφερόντων.
Με τον μανδύα της δήθεν αξιοποίησης και έναντι ενός απαράδεκτου τιμήματος 915 εκατ η Lamda Development του ομίλου Λάτση μαζί με συνεργαζόμενα funds θα αναλάβουν την αξιοποίηση του Ελληνικού.
Όμως αποτιμώντας την οικονομική κατάσταση της εταιρίας Lamda Development προκύπτει ότι η εταιρία είναι ζημιογόνος για συναπτές χρήσεις.
Το 2013 εμφάνισε ζημίες 48,6 εκατ ευρώ και το 2012 εμφάνισε ζημίες 91,9 εκατ ευρώ.
Η διαθέσιμη ρευστότητας συνεχώς μειώνεται και από τα 116 εκατ του 2012 στα 43 εκατ του 2013.
Τα κεφάλαια της εταιρίας επίσης λόγω ζημιών μειώνονται και από 296 εκατ το 2012 μειώθηκαν στα 249 εκατ τα κεφάλαια το 2013.
Τα δάνεια της Lamda 530 εκατ μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα ενώ οι προσημειώσεις έφθασαν τα 189 εκατ ευρώ.
Η Lamda λοιπόν εμφανίζει ζημίες και μείωση κεφαλαίων και υποχρεώθηκε λόγω του deal που ανέλαβε κατόπιν παρεμβάσεων να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου 150 εκατ ευρώ.
Χωρίς την αμκ των 150 εκατ δεν μπορεί να υποβάλει προσφορά…
Αυτά δεν συμβαίνουν πουθενά, μόνο το ΤΑΙΠΕΔ τα εγκρίνει και η κυβέρνηση της Ελλάδος.
Πρόκειται για απίστευτες προκλήσεις, για απίστευτο σκάνδαλο το οποίο νομιμοποίησε το κράτος μέσω απαράδεκτων διαδικασιών.
www.bankingnews.gr
Ερώτηση ΔΗΜΑΡ για το Ελληνικό - Η Lamda Development δεν αποτελεί φερέγγυο επενδυτή - Επιλογή υψηλού ρίσκου
Αν δεν προβεί στην αύξηση κεφαλαίου που έχει προαναγγείλει η εταιρεία, δεν αποτελεί φερέγγυο επενδυτή, σημειώνεται
Σχόλια αναγνωστών