Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γ. Βρούτσης (υπ. Εργασίας) - Σημάδια ανάκαμψης στην αγορά εργασίας

Γ. Βρούτσης (υπ. Εργασίας) - Σημάδια ανάκαμψης στην αγορά εργασίας
Το πρώτο τρίμηνο του 2014 το συνολικό ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων είναι θετικό, τόνισε
Σημάδια ανάκαμψης στην αγορά εργασίας διαφαίνονται τους τρεις πρώτους μήνες του χρόνου, επισήμανε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του συστήματος «Εργάνη» για τον μήνα Μάρτιο.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Βρούτσης, «είναι αξιοσημείωτο ότι και οι τρεις πρώτοι μήνες του 2014 παρουσιάζουν -ύστερα από πολλά χρόνια- συνεχόμενα θετικά ισοζύγια προσλήψεων - απολύσεων, υποδηλώνοντας μια διαφαινόμενη τάση ανάκαμψης της αγοράς εργασίας».
Τον Μάρτιο του 2014, σημειώνει ο υπουργός, οι προσλήψεις ήταν περισσότερες απο τις απολύσεις κατά 14.567 θέσεις μισθωτής εργασίας και παράλληλα, το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς το συνολικό ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων είναι επίσης θετικό, κατά 40.876 άτομα. Το ίδιο διάστημα πέρυσι, επισήμανε ο κ. Βρούτσης, είχαν χαθεί 8.838 θέσεις μισθωτής εργασίας.
Όσον αφορά το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» τόνισε ότι πρόκειται για μια «συνεχώς εξελισσόμενη και πολυδύναμη πληροφοριακή υποδομή, πάνω στην οποία θα στηριχθεί η στρατηγική και επιχειρησιακή ικανότητα παρέμβασης του υπουργείου Εργασίας για τα επόμενα και καλύτερα για την ελληνική οικονομία - χρόνια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης