Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εμμένουν οι FT - Προς το τέλος της εβδομάδας η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές με συμβούλους J P Morgan-Deutsche

Εμμένουν οι FT - Προς το τέλος της εβδομάδας η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές με συμβούλους J P Morgan-Deutsche
Στα επίπεδα του 6% το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου
Στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές εντός της εβδομάδας, εμμένουν οι Financial Times, παρά τις διαψεύσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
Ειδικότερα, με σημερινό τους δημοσίευμα, οι Financial Times κάνουν λόγο για έξοδο στις αγορές εντός της εβδομάδας, με στόχο την άντληση 2 – 3 δισ. δολαρίων.
Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έχει υποχωρήσει στα επίπεδα του 6%, ήτοι σε χαμηλό 4 ετών. Σημειώνεται πως τον Ιανουάριο του 2014 η απόδοση του 10ετούς ομολόγου βρισκόταν άνω του 8%.
Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας, η έκδοση αναμένεται στο β’ μισό της τρέχουσας εβδομάδας. Ως σύμβουλοι της έκδοσης ορίζονται η JP Morgan και η Deutsche Bank.
Οι Financial Times σημειώνουν πως η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές έπεται της άντλησης 500 εκ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία απείχε από τις αγορές για τουλάχιστον 5 έτη.
Μιλώντας στους FT, ο εκτελεστικός διευθυντής της Τρ. Πειραιώς προτρέπει την Αθήνα να «αδράξει την ευκαιρία της στιγμής».
Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας έχει διατυπώσει πως η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το α’ 6μηνο του 2014, με την έκδοση 3ετούς ή 5ετούς ομολόγου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης