Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βρούτσης (υπ. Εργασίας) - Η πολιτική ομαλότητα καθοριστικός παράγοντας για την ανοδική τροχιά της οικονομίας

Βρούτσης (υπ. Εργασίας) - Η πολιτική ομαλότητα καθοριστικός παράγοντας για την ανοδική τροχιά της οικονομίας
Ο τουρισμός μεγάλη ελπίδα για τη χώρα στην πορεία προς την έξοδο από την κρίσης σύμφωνα με τον κ. Βρούτση
Στέλνοντας ένα μήνυμα με πολλούς παραλήπτες ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε ότι καθοριστικός παράγοντας για την ανοδική τροχιά της οικονομίας αποτελεί η διασφάλιση της πολιτικής ομαλότητας.
Παράλληλα ο κ. Βρούτσης μιλώντας ως επίτιμος καλεσμένος στην Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, χαρακτήρισε τον τουρισμό ως τη μεγάλη ελπίδα για τη χώρα στην πορεία προς την έξοδο από την κρίσης.
Ακόμη εστίασε στο πλέγμα των μεταρρυθμίσεων που έχουν υλοποιηθεί ή προωθούνται στο ασφαλιστικό σύστημα και στο καθεστώς των εργασιακών ζητημάτων καθώς αποτελούν τις μεγαλύτερες που έχουν επιχειρηθεί ποτέ στη χώρα.
Ο κ. Βρούτσης, αφού αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία του τουρισμού και του ξενοδοχειακού κλάδου ειδικότερα για την εθνική οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση, επισήμανε ότι η μείωση κατά 5 εκατοστιαίες μονάδες του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων - με πιθανότητα, μάλιστα, σύντομα και περαιτέρω μείωσης - μπορεί να έχει ακόμα περισσότερα οφέλη για την οικονομία, την απασχόληση αλλά και τις ίδιες τις επιχειρήσεις, υπό την προϋπόθεση ότι τηρηθεί ο μέγιστος δυνατός βαθμός συμμόρφωσης με τα προβλεπόμενα από το νέο πλαίσιο.
Τόνισε ότι η ολοκλήρωση της μηχανοργάνωσης και των νέων εφαρμογών πληροφορικής θα οδηγήσουν σύντομα σε θεαματικό περιορισμό της γραφειοκρατίας, διευκολύνοντας σημαντικά τους πολίτες αλλά και τις επιχειρήσεις και προανήγγειλε ότι στα μέσα του 2016, θα θεσμοθετηθεί ύστερα από μακρά σχετική διαδικασία, ο Ετήσιος Μισθός, μία εξέλιξη που θα μεταβάλει άρδην το τοπίο στην Αγορά Εργασίας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γιάννης Α. Ρέτσος τόνισε ότι κατά το τελευταίο έτος υπήρξαν αρκετές ικανοποιητικές εξελίξεις και εύστοχες νομοθετικές παρεμβάσεις με τις οποίες αντιμετωπίζονται αγκυλώσεις που δυσχεραίνουν τη λειτουργία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και αποτελούν τροχοπέδη για την επιχειρηματικότητα.
«Όλα τα μέχρι στιγμής μηνύματα και στοιχεία που υπάρχουν για το 2014, προδιαγράφουν μία ακόμα καλύτερη χρονιά για τα βασικά μεγέθη του τουρισμού, μία νέα χρονιά-ρεκόρ, με αύξηση αφίξεων από σχεδόν όλες τις κύριες τροφοδότριες αγορές και ανάλογη αύξηση και των εισπράξεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΠΟΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης