Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μέτρα για τη μείωση της φορολογίας στον τουρισμό προανήγγειλε ο Σαμαράς - «Είμαι προσωπικά ενοχλημένος από την υψηλή φορολόγηση»

Μέτρα για τη μείωση της φορολογίας στον τουρισμό προανήγγειλε ο Σαμαράς - «Είμαι προσωπικά ενοχλημένος από την υψηλή φορολόγηση»
«Μερικοί μπορεί να μη θέλουν να ενηλικιωθούν - Η χώρα όμως τους αφήνει πίσω»
Μέτρα για τη μείωση της φορολογίας στον κλάδο του τουρισμού προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα του συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως αισθάνεται «προσωπικά ενοχλημένος» από την υψηλή φορολόγηση που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις, κάνοντας λόγο για ένα «απαράδεκτα υψηλό» επίπεδο φορολόγησης σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός στάθηκε στη μείωση του ΦΠΑ εστίασης από το 23% στο 13%, προαναγγέλλοντας ανάλογα βήματα κατά την επόμενη τετραετία.
Πέραν του ζητήματος των φόρων, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ενέργειες για την αύξηση της τουριστικής ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, όπως κινήσεις για τη διείσδυση σε νέες αγορές αλλά και την αύξηση της κατά κεφαλής δαπάνης των επισκεπτών.
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τους κατονομάσει. Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως προϋπόθεση για την αναβάθμιση του τουρισμού είναι η σταθερότητα και «πάνω από όλα η σοβαρότητα. Όχι συνεχώς οργισμένες καταγγελίες που θυμίζουν μαθητικά 15μελή». «Μερικοί μπορεί να μη θέλουν να ενηλικιωθούν. Η χώρα όμως τους αφήνει πίσω», συμπλήρωσε.
Την ανάκαμψη πλέον την βιώνουμε και δεν την φανταζόμαστε, έσπευσε να διαμηνύσει ο κ. Σαμαράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης