Τελευταία Νέα
Οικονομία

Θέμα… εβδομάδας η καταβολή της α’ δόσης του κοινωνικού μερίσματος – Διαχειρίσιμη η υστέρηση εσόδων, τονίζει ο Χ. Θεοχάρης

Θέμα… εβδομάδας η καταβολή της α’ δόσης του κοινωνικού μερίσματος – Διαχειρίσιμη η υστέρηση εσόδων, τονίζει ο Χ. Θεοχάρης
"Πλέον η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να γίνουν και οι τελευταίες διασταυρώσεις"
Ως θέμα λίγων ημερών χαρακτήρισε την καταβολή της α’ δόσης του κοινωνικού μερίσματος, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.
Ειδικότερα, το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών υπογράμμισε πως η καταβολή της α’ δόσης θα πραγματοποιηθεί «το πολύ σε μία εβδομάδα από σήμερα».
«Πλέον η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να γίνουν και οι τελευταίες διασταυρώσεις, που θα διασφαλίσουν ότι το μέρισμα  θα διανεμηθεί σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Μάλιστα, αφότου κλείσουν και οι δύο επόμενες προθεσμίες υποβολής αιτήσεων, θα εξεταστεί -λαμβανομένης υπόψη και της ανταπόκρισης των πολιτών- το κατά πόσον  θα υπάρξουν βελτιώσεις σε οριακά σημεία των κριτηρίων (εισοδηματικά και οικογενειακά)» τόνισε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά την καταγραφείσα υστέρηση των φορολογικών εσόδων, επισήμανε πως μήνα με τον μήνα η διαφορά σε σχέση με τους στόχους θα καλύπτεται, με προοπτική στο τέλος του 2014 αυτοί να έχουν ακόμη και ξεπεραστεί.
Αναφερθείς στις φορολογικές δηλώσεις, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα αντίστοιχα με αυτά, που είχαν καταγραφεί πέρυσι.
Τέλος, κατέστησε σαφές πως ο συμψηφισμός χρεών – ΦΠΑ θα τεθεί σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης