Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γ. Βρούτσης (υπ. Εργασίας) - Δημιουργία 30.000 νέων θέσεων εργασίας από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Γ. Βρούτσης (υπ. Εργασίας) - Δημιουργία 30.000 νέων θέσεων εργασίας από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών
Η πολιτική σταθερότητα, το καύσιμο που θα κρατήσει την Ελλάδα σε πτήση, τόνισε
Περίπου 30.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια από την αθροιστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5%, εκτίμησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.
Όπως επισήμανε ο υπουργός, το κόστος ασφάλισης στην Ελλάδα θα μειωθεί σε επίπεδο κατώτερο του ευρωπαϊκού μέσου όρου και συγκεκριμένα, σημείωσε ότι οι ασφαλιστικές εισφορές θα μειωθούν κατά 3,9%, έτσι ώστε η συνολική μείωσή τους από το 2012 να αγγίξει το 5%.
Πρόκειται, όπως ανέφερε, για σημαντικό μέτρο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
«Μόνο η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα δημιουργήσει περίπου 30.000 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα δύο χρόνια», σημείωσε και πρόσθεσε ότι ήδη έχουν γίνει σχεδόν όλα όσα απαιτούνται για τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας και προανήγγειλε την «απλοποίηση» όλου του σώματος της εργατικής νομοθεσίας μέσα στον επόμενο χρόνο.
Στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε πως τον Ιούνιο του 2016 θα αναθεωρηθεί το ύψος του κατώτατου μισθού, που θα προκύψει από τις συνομιλίες εργαζομένων και εργοδοτών, της Τράπεζας της Ελλάδος και της Κυβέρνησης.
Ακόμη, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το καύσιμο που θα κρατήσει την Ελλάδα σε πτήση λέγεται πολιτική σταθερότητα» και κατέληξε ότι «οι δύο μεγάλες παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν είναι η μείωση του χρέους και της φορολογίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης