Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ευρωβαρόμετρο - Κακή η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το 97% των Ελλήνων - Περαιτέρω επιδείνωση σε 12 μήνες αναμένει το 56%

Ευρωβαρόμετρο - Κακή η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το 97% των Ελλήνων - Περαιτέρω επιδείνωση σε 12 μήνες αναμένει το 56%
Για το 65% των Ελλήνων η ανεργία αποτελεί το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα
Kακή θεωρεί την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας το 97% των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Σε ό,τι αφορά το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 65% των πολιτών θεωρεί κακή την κατάσταση της οικονομίας της χώρας του.
Αναλυτικότερα, με βάση τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 15-24 Μαρτίου και δημοσιοποιήθηκε σήμερα, το 56% των πολιτών στην Ελλάδα πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί του επόμενους 12 μήνες, ενώ μόλις το 16% των Ελλήνων θεωρεί πως η κατάσταση θα είναι καλύτερη στο μέλλον.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 25% σε ό,τι αφορά τις αρνητικές προσδοκίες και 24% για τις θετικές προσδοκίες.
Επίσης, το 60% των Ελλήνων θεωρεί ότι τους επόμενους 12 μήνες η κατάσταση της απασχόλησης στη χώρα θα επιδεινωθεί, ενώ μόλις ένα 14% αναμένει πως θα βελτιωθεί.
Για το 65% των Ελλήνων η ανεργία αποτελεί το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και ακολουθούν η οικονομική κατάσταση, με 47%, ενώ οι υψηλοί φόροι, με 21%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης