Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ιστορική ημέρα για την Κύπρο - Αποζημίωση 90 εκ. ευρώ καλείται να καταβάλει η Τουρκία για την εισβολή του Αττίλα το 1974

Ιστορική ημέρα για την Κύπρο - Αποζημίωση 90 εκ. ευρώ καλείται να καταβάλει η Τουρκία για την εισβολή του Αττίλα το 1974
Ιστορική δικαίωση από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα για την Κύπρο, καθώς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιδίκασε πρόστιμο 90 εκ. ευρώ στην Τουρκία για την εισβολή του Αττίλα το 1974!
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, η οποία συνεδρίασε σήμερα, καταδίκασε την Τουρκία για την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο το 1974 αλλά και για την συνεχιζόμενη έως σήμερα κατοχή του βόρειου τμήματος του νησιού.
Ως αποζημίωση, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιδίκασε το ποσό των 90 εκ. ευρώ. Να σημειωθεί πως πρόκειται για το υψηλότερο ποσό, που έχει επιδικάσει ποτέ το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ως πρώτη αντίδραση, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, A. Davutoglu επιχείρησε να αποδομήσει τη σπουδαιότητα του γεγονότος, κάνοντας λόγο για μία «μη δεσμευτική» και «ελλιπούς σημασίας» απόφαση. Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός άφησε σαφείς υπόνοιες για το χρόνο έκδοσης της απόφασης, καθώς όπως υποστήριξε, συμπίπτει με τις διαπραγματευτικές προσπάθειες επανένωσης της Κύπρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης