Τελευταία Νέα
Οικονομία

Έλεγχοι σε 60.000 δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα - Κρίνονται... «ύποπτοι» για δήλωση ψευδών στοιχείων

Έλεγχοι σε 60.000 δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα - Κρίνονται... «ύποπτοι» για δήλωση ψευδών στοιχείων
Oι αιτούντες δεν δήλωσαν, ως όφειλαν, τα ενήλικα άτομα που φιλοξενούν στα σπίτια τους
Στο… ακουστικό κρατά το υπουργείο Οικονομικών 60.000 φορολογούμενους που έχουν υποβάλλει αίτηση για το μέρισμα της κάλπης.
Παρότι δικαιούχοι του εφάπαξ βοηθήματος, έχουν αποκλειστεί προσωρινά από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) εξαιτίας του εξονυχιστικού ελέγχου που υφίστανται ως «ύποπτοι» για δήλωση ψευδών στοιχείων στις αιτήσεις που υπέβαλαν!
Πρόκειται για φορολογούμενους των οποίων οι αιτήσεις έγιναν κατ' αρχήν αποδεκτές από το σύστημα TAXISNET, αλλά τελικά δεν ικανοποιήθηκαν. Οι υπηρεσίες της ΓΓΔΕ διενεργώντας ορισμένες αυτόματες ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ανάμεσα στα στοιχεία των συγκεκριμένων αιτήσεων και σε στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους από τρίτες πηγές, διαπίστωσαν ότι υπάρχει πιθανότητα οι φορολογούμενοι που υπέβαλαν τις συγκεκριμένες αιτήσεις να μην έχουν αναγράψει στις φορολογικές δηλώσεις του 2013 όλα τα εισοδήματα τα οποία απέκτησαν το 2012.
Όπως διαπιστώθηκε οι αιτούντες δεν δήλωσαν, ως όφειλαν, τα ενήλικα άτομα που φιλοξενούν στα σπίτια τους, γιατί αν το έπρατταν τότε το συνολικό εισόδημα των ιδίων και των φιλοξενουμένων θα υπερέβαινε το εισοδηματικό όριο που αντιστοιχεί στο σύνολο των συνοικούντων και οι αιτήσεις τους θα απορρίπτονταν εξ' αρχής!
Σε αυτό το πλαίσιο οι έλεγχοι που διενεργούνται αφορούν:
*  Το ακριβές ύψος των εισοδημάτων που αν και αποκτήθηκαν το 2012 δεν συμπεριελήφθησαν στις αντίστοιχες φορολογικές δηλώσεις, οι οποίες υποβλήθηκαν το 2013. Συγκεκριμένα, έχει διαπιστωθεί - μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με δεδομένα τραπεζικών λογαριασμών ή άλλων βάσεων δεδομένων που τηρούν τρίτοι φορείς - ότι ορισμένα αυτοτελώς φορολογηθέντα ή απαλλαχθέντα από το φόρο ποσά εισοδημάτων που εισπράχθηκαν το 2012, όπως τόκοι καταθέσεων, ομολόγων ή εντόκων γραμματίων, μερίσματα, κέρδη από μετοχές ή αμοιβαία κεφάλαια, πολυτεκνικά ή τριτεκνικά επιδόματα, επιδόματα ανεργίας, επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), αποζημιώσεις λόγω ζημιών στην αγροτική παραγωγή, αγροτικές επιδοτήσεις κ.λπ  
*  Πόσο είναι το συνολικό ύψος του ετήσιου εισοδήματος των ενηλίκων ατόμων που διαπιστώθηκε ότι αν και συνοικούν ως «φιλοξενούμενοι» με τους αιτούντες δεν συμπεριελήφθησαν στις αιτήσεις τους.

Μ.Χ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης