Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αισιόδοξη για την ελληνική οικονομία η γερμανική επενδυτική τράπεζα KfW - Schroeder (CEO) - Οι επενδυτές αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα αλλάζει

Αισιόδοξη για την ελληνική οικονομία η γερμανική επενδυτική τράπεζα KfW - Schroeder (CEO) - Οι επενδυτές αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα αλλάζει
Παραμένει ένα μεγάλο βάρος από το χρέος και την ανεργία
Πεπεισμένος για την προσέλκυση επιπλέον επενδυτών στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο εμφανίζεται, με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας KfW, Ulrich Schroeder.
"Όταν μιλάς με πολιτικούς και οικονομολόγους εκτός Ελλάδας οι πάντες αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα αλλάζει", δηλώνει, προσθέτοντας ωστόσο ότι «παραμένει ένα μεγάλο βάρος από το χρέος και την ανεργία, κάτι που δείχνει ότι μένουν ακόμη αρκετά που πρέπει να γίνουν».
Ερωτηθείς για το αν τα κεφάλαια ύψους 100 εκατ. ευρώ που τοποθετήθηκαν στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο αποτελούν κίνηση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα ή επιχειρηματική κίνηση, ο CEO της KfW απαντά ότι «δεν θα αποκομίσουμε κέρδη, αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα καταγράψουμε απώλειες. Είναι ένα ουδέτερο σχήμα και επομένως έχει ως βασικό στόχο να βοηθήσει τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να σταθεροποιηθεί η απασχόληση.
Σύμφωνα με τον Schroeder, η επέκταση του Ταμείου θα εξαρτηθεί από την ελκυστικότητα του σχήματος και για άλλους επενδυτές, «από τη στιγμή που θα υπάρχει απόδειξη ότι το σχήμα λειτουργεί καλά. «Είμαι βέβαιος πως μόλις πείσουμε ότι όλα λειτουργούν σωστά θα μπουν κι άλλοι επενδυτές» δηλώνει ο CEO της KfW.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης