Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters /Bloomberg- Πιο «χαλαρή» η στάση των Ευρωπαίων στις διαπραγματεύσεις για το χρέος - Στόχος η σταθερότητα της κυβέρνησης Σαμαρά

tags :
Reuters /Bloomberg- Πιο «χαλαρή» η στάση των Ευρωπαίων στις διαπραγματεύσεις για το χρέος - Στόχος η σταθερότητα της κυβέρνησης Σαμαρά
Η ήττα από το ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ενδέχεται να λειτουργήσει υπέρ της κυβέρνησης αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το χρέος
Μεγαλύτερη επιείκεια ενδέχεται να δείξουν οι Ευρωπαίοι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό χρέος το Φθινόπωρο, εκτιμά ευρωπαίος αξιωματούχος, δηλώσεις του οποίου επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Και αυτό καθώς στον απόηχο του αποτελέσματος των ευρωεκλογών που έδωσαν την πρωτιά στο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ευρωπαίοι δεν επιθυμούν να θέσουν σε κίνδυνο την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.
Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, «το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να απαλύνει τη στάση των πιστωτών στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους».
Ανάλογο είναι το δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο εκτιμά ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές μπορεί να βοηθήσει τον Αντώνη Σαμαρά σηματοδοτώντας χαλαρότερους όρους αποπληρωμής του δημόσιου χρέους.
Το ίδιο δημοσίευμα τονίζει ότι οι ηγέτες της ΕΕ, στον Βορρά και τον Νότο, επιδιώκουν να προωθήσουν τα επιχειρήματά τους για τη χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής σε όλη την Ευρωζώνη, μετά το μήνυμα κατά της λιτότητας που έστειλαν οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι στις ευρωεκλογές. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Matteo Renzi που κέρδισε στις εκλογές και ο Γάλλος Πρόεδρος Francois Hollande, που ήταν ο χαμένος, βασίστηκαν στα αποτελέσματα για να πιέσουν για την αναθεώρηση του γερμανικού μοντέλου μείωσης των δαπανών του προϋπολογισμού που εφαρμόζεται από το ξέσπασμα της κρίσης, πριν από τέσσερα χρόνια και πλέον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης