Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χ. Γεωργιάδης (ΥΠΟΙΚ Κύπρου) - Δεν θα υπάρξει νέο haircut στις καταθέσεις - «Ανεύθυνες οι φήμες περί κουρέματος»

Χ. Γεωργιάδης (ΥΠΟΙΚ Κύπρου) - Δεν θα υπάρξει νέο haircut στις καταθέσεις - «Ανεύθυνες οι φήμες περί κουρέματος»
Το κυπριακό τραπεζικό σύστημα έχει ακόμη μερικές προκλήσεις να ξεπεράσει
Δεν θα υπάρξει νέο haircut στις καταθέσεις στην Κύπρο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χ. Γεωργιάδης, διαψεύδοντας τις ανεύθυνες - όπως ανέφερε - φήμες περί νέου κουρέματος.
«Το κυπριακό τραπεζικό σύστημα έχει ακόμη μερικές προκλήσεις να ξεπεράσει, αλλά δεν θα υπάρξει νέο κούρεμα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας σε συνέδριο.
Ταυτόχρονα ανέφερε, σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης, πως οι τράπεζες θα πρέπει να έχουν τα κατάλληλα εργαλεία για να πιέσουν τους μη συνεργάσιμους και βιώσιμους δανειολήπτες, υπογραμμίζοντας την ίδια στιγμής πως ο μέσος δανειολήπτης που είδε τα εισοδήματά του να συρρικνώνονται δεν πρέπει να είναι ο κύριος στόχος.
«Πράγματι πρέπει να δώσουμε τα απαραίτητα εργαλεία στις τράπεζες για να είναι σε θέση να κινούνται εναντίον των μη συνεργάσιμων ή βιώσιμων δανειοληπτών», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.  Υπογράμμισε όμως ότι «ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι εξίσου ξεκάθαρο ότι ο μέσος δανειολήπτης, δεν θα πρέπει να είναι ο κύριος στόχος αυτής της ενισχυμένης ικανότητας και αυτό θα θεσπιστεί μέσω του πλαισίου αφερεγγυότητας».
Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως η εμπιστοσύνη στην κυπριακή οικονομία θα εδραιωθεί μέσω των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. «Η πραγματική εμπιστοσύνη στην κυπριακή οικονομία θα εδραιωθεί μέσω κάποιων δύσκολων στην εφαρμογή, αλλά απόλυτα αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες ήταν αναγκαίες τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης