Τελευταία Νέα
Οικονομία

Nέα καθησυχαστική παρέμβαση από το Βερολίνο για τις δηλώσεις Schaeuble - Αναγνωρίζεται η πρόοδος της Ελλάδας

Nέα καθησυχαστική παρέμβαση από το Βερολίνο για τις δηλώσεις Schaeuble - Αναγνωρίζεται η πρόοδος της Ελλάδας
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απέστειλε ανακοίνωση στην ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle
Την πρόοδο και τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας αναγνωρίζει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σε νέα - τη δεύτερη εντός της ημέρας - διευκρίνιση για τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, W. Schaeuble, μετά το σάλο που προκλήθηκε.
Μάλιστα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απέστειλε ανακοίνωση στην ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle.
«Σε περίπτωση που μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, η χώρα δεν θα μπορεί να αναχρηματοδοτηθεί μόνο από τις αγορές, ισχύει η συμφωνία του Eurogroup του περασμένου Νοεμβρίου. Σημειώνεται επίσης ότι οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί το νωρίτερο το φθινόπωρο», αναφέρει το γερμανικό υπουργείο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Deutsche Welle.
Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Schaeuble επαναλαμβάνει την αναγνώρισή του στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και επαινεί την πρόοδο που έχει σημειώσει μέχρις στιγμής η Ελλάδα. Παράλληλα καλεί τη γερμανική κοινή γνώμη να δείχνει κατανόηση για την Ελλάδα. Το ίδιο είπε άλλωστε και στη συνέντευξή του στο Focus, ότι δηλαδή για τους Έλληνες οι μεταρρυθμίσεις συνδέονται με μεγάλη επιβάρυνση. Όλα αυτά όμως δεν προσθέτουν κάτι νέο σε όσα μέχρι τώρα ο ίδιος υποστήριζε, καταλήγει η ανακοίνωση, σύμφωνα με την DW.

Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:

Να μαζέψει... τα ασυμμάζευτα, μετά το μπαράζ αντιδράσεων που προκάλεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble, επιχείρησε η εκπρόσωπός του, Marianne Kothe.
"Ο Schaeuble δεν είπε επί της ουσίας κάτι καινούργιο", δήλωσε η Marianne Kothe, αναφερόμενη στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών περί ενδεχόμενης νέας βοήθειας προς την Ελλάδα.
"Οι δηλώσεις του Schaeuble κινούνται στη λογική των σχετικών αποφάσεων της Ευρωζώνης", πρόσθεσε η ίδια.
Ταυτόχρονα επανέλαβε ότι εφόσον, μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια, τότε οι εταίροι της θα ανταποκριθούν θετικά.
Εναπόκειται, ωστόσο, στην Ελλάδα να αποφασίσει εάν επιθυμεί νέα βοήθεια, διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι η Γερμανία είναι κατ' αρχήν πρόθυμη να συμβάλλει, αλλά το ζήτημα θα τεθεί το φθινόπωρο, όταν θα έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του ελληνικού προϋπολογισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης