Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μετά το ΔΝΤ και η… Κομισιόν κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για την απομάκρυνση του Χ. Θεοχάρη - «Πηγή βαθιάς ανησυχίας η παραίτησή του»

Μετά το ΔΝΤ και η… Κομισιόν κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για την απομάκρυνση του Χ. Θεοχάρη - «Πηγή βαθιάς ανησυχίας η παραίτησή του»
Ρόλος - κλειδί η θέση του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων
Την κάθετη αντίθεσή της στην απομάκρυνση του Χάρη Θεοχάρη από τη θέση του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων, εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Μάλιστα, με ανακοίνωσή της, η Κομισιόν έκανε λόγο για αιτία βαθιάς ανησυχίας, δεδομένου του ρόλου - κλειδιού που κατείχε στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας.  
«Ο κ. Θεοχάρης διαδραμάτισε ρόλο κλειδί στον εκσυγχρονισμό και στην ψηφιοποίηση της φορολογικής διοίκησης, αυξάνοντας τα ποσοστά συλλογής εσόδων και εφαρμόζοντας βασικές νέες φορολογικές μεταρρυθμίσεις για τη συλλογή εσόδων και τους φόρους περιουσίας. Η διοίκηση εσόδων διαδραματίζει ρόλο κλειδί στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και η εξέλιξη αυτή είναι αιτία βαθιάς ανησυχίας» υπογράμμισε η Κομισιόν.
Όσον αφορά την επιλογή του νέου γενικού γραμματέα, η Κομισιόν κατέστησε αναγκαία μία αυστηρή, διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία.
«Προσβλέπουμε σε μια αυστηρή, διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία για τον ορισμό του διαδόχου του κ. Θεοχάρη, προκειμένου να διασφαλιστούν υψηλά πρότυπα ακεραιότητας και διαφάνειας» επισήμανε χαρακτηριστικά.
«Είναι ουσιώδους σημασίας να διασφαλίσει η κυβέρνηση την πλήρη συνέχεια στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν προγραμματιστεί ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της διοίκησης, η καταπολέμηση της απάτης και της φοροδιαφυγής και η διασφάλιση αυξανόμενων δημοσίων εσόδων» κατέληξε η ανακοίνωση της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης