Τελευταία Νέα
Οικονομία

O μεγαλοεπενδυτής Wilbur Ross δηλώνει - Θετικές για τη Eurobank οι αποφάσεις της ΕΚΤ - Eίναι έτοιμος για περισσότερες επενδύσεις στην Ευρώπη

tags :
O μεγαλοεπενδυτής Wilbur Ross δηλώνει - Θετικές για τη Eurobank οι αποφάσεις της ΕΚΤ - Eίναι έτοιμος για περισσότερες επενδύσεις στην Ευρώπη
Η απόφαση της ΕΚΤ για αρνητικά επιτόκια καταθέσεων αποτελεί ενδιαφέρον πείραμα στη μάχη κατά του αποπληθωρισμού
"Θετικά για τη Eurobank αναμένεται να λειτουργήσουν οι αποφάσεις της ΕΚΤ για τη λήψη νέων μέτρων" δήλωσε ο διάσημος Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής Wilbur Ross, που συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank και ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της.
"Είμαι βέβαιος πως τα νέα μέτρα της ΕΚΤ, τα οποία ανακοινώθηκαν χθες Πέμπτη, θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη Eurobank", ανέφερε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, μιλώντας στο πρακτορείο CNBC.
Tαυτόχρονα γνωστοποίησε πως είναι έτοιμος για περισσότερες επενδύσεις στην Ευρώπη.
"Η χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ να προχωρήσει σε αρνητικά επιτόκια καταθέσεων αποτελεί ένα ενδιαφέρον πείραμα στη μάχη κατά του αποπληθωρισμού", δήλωσε επίσης ο Wilbur Ross. "Επιτέλους μια μεγάλη κεντρική τράπεζα έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει...", πρόσθεσε.
Ο Ross παραδέχθηκε πως αυτή η αλλαγή ψυχολογίας χρειαζόταν. "Η ΕΚΤ έλαβε μέτρα με το βλέμμα στους επενδυτές", αναγνώρισε για να επαναλάβει πως είναι έτοιμος για περισσότερες επενδύσεις στην Ευρώπη. "Όσο περισσότερα κάνει η ΕΚΤ, τόσο πιο ασφαλείς θα είναι οι επενδύσεις στην Ευρώπη", συμπλήρωσε.
Ταυτόχρονα ο Wilbur Ross ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη σύσταση ενός νέου επενδυτικού οχήματος ειδικού σκοπού,  ενός SPAC (special purpose acquisition corporation), δηλαδή ενός fund με αποκλειστικό στόχο τις εξαγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης