Τελευταία Νέα
Οικονομία

Thomsen (ΔΝΤ) - Βιώσιμο και χωρίς haircut τo ελληνικό χρέος - Οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών μπορεί να αποδειχθούν μεγαλύτερες

Thomsen (ΔΝΤ) - Βιώσιμο και χωρίς haircut τo ελληνικό χρέος - Οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών μπορεί να αποδειχθούν μεγαλύτερες
Ναι σε μείωση φόρων στην Ελλάδα, αρκεί να μην τεθεί σε κίνδυνο το πρόγραμμα
Την πεποίθηση πως το ελληνικό χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο χωρίς haircut, αλλά μέσω μιας σειράς άλλων μέτρων, εξέφρασε ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, P. Thomsen.
Μιλώντας από την Ουάσιγκτον, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία,  ο Thomsen δήλωσε πως υπάρχουν μέτρα που μπορούν να υιοθετηθούν για τη μείωση του χρέος, χωρίς ωστόσο στα μέτρα αυτά να συμπεριλαμβάνεται, όπως εξήγησε, ένα νέο haircut. Ο Thomsen διευκρίνισε πως το θέμα του χρέους θα τεθεί στο επίκεντρο της επόμενης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος το Φθινόπωρο.
Εστιάζοντας στις ελληνικές τράπεζες ο Thomsen δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι κεφαλαιακές τους ανάγκες να είναι υψηλότερες από τις εκτιμήσεις της ΤτΕ, όμως τόνισε πως αυτές οι διαφορές δεν συνιστούν σοβαρό και άμεσο κίνδυνο.
Ταυτόχρονα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης της φορολογίας στην Ελλάδα, υπό αυστηρές προϋποθέσεις.
Επισήμανε ότι μπορούν να μειωθούν σταδιακά οι φόροι στην Ελλάδα, αρκεί όμως να μην τεθούν σε κίνδυνο οι δημοσιονομικοί στόχοι που ορίζει το πρόγραμμα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Thomsen.
Παράλληλα αναγνώρισε πως οι βασικοί φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα είναι υπερβολικά υψηλοί και πρόσθεσε ότι και ο ίδιος θεωρεί σωστό να υπάρξει μείωσή τους, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Ταυτόχρονα δήλωσε πως η τρόικα δεν επιθυμεί νέες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης