Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δριμύτατη κριτική από τον πρώην διοικητή της ΚτΚ, Αθ. Ορφανίδη – Η Γερμανία εκμεταλλεύτηκε την κρίση εις βάρος άλλων χωρών!

Δριμύτατη κριτική από τον πρώην διοικητή της ΚτΚ, Αθ. Ορφανίδη – Η Γερμανία εκμεταλλεύτηκε την κρίση εις βάρος άλλων χωρών!
«Ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προέταξαν τη διασφάλιση του εθνικού συμφέροντος εις βάρος κάποιων άλλων κρατών»
Σκληρή κριτική εναντίον της Γερμανίας και της πολιτικής που ακολούθησε την περίοδο της κρίσης, άσκησε ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Αθανάσιος Ορφανίδης.
Μιλώντας στη Wall Street Journal, ο Κύπριος τραπεζίτης υποστήριξε πως ορισμένες ισχυρές χώρες, όπως η Γερμανία, εκμεταλλεύτηκαν την οικονομική συγκυρία εις βάρος έτερων χωρών.
«Αντί να δουλέψουν από κοινού, προκειμένου να περιοριστούν οι συνολικές ζημιές, ορισμένες χώρες επικεντρώθηκαν στο πως θα μετατοπίσουν τις ζημιές στις υπόλοιπες χώρες» επισήμανε ο Αθ. Ορφανίδης.
«Η απουσία μία ισχυρής κεντρικής κυβέρνησης στην Ευρώπη συνέβαλε στην απουσία από κοινού δράσης των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων» συμπλήρωσε. «Ενόψει της ισχυρότερης κρίσης, ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προέταξαν τη διασφάλιση του εθνικού συμφέροντος εις βάρος κάποιων άλλων κρατών» κατήγγειλε, φωτογραφίζοντας τη Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης