Τελευταία Νέα
Οικονομία

Νέες υποδείξεις από την Κομισιόν - «Για να λάβει η Ελλάδα τις επόμενες δύο δόσεις των 2 δισ. ευρώ θα πρέπει να εκπληρώσει 12 προαπαιτούμενα»

Νέες υποδείξεις από την Κομισιόν - «Για να λάβει η Ελλάδα τις επόμενες δύο δόσεις των 2 δισ. ευρώ θα πρέπει να εκπληρώσει 12 προαπαιτούμενα»
Οι δόσεις που εκκρεμούν είναι αυτές του Μαϊου και του Ιουνίου, ύψους 1 δισ. ευρώ έκαστη
«Για να λάβει η Ελλάδα τις επόμενες δύο δόσεις των 2 δισ. ευρώ θα πρέπει να εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα», ανέφερε κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος, τρία μόλις 24ωρα πριν το Eurogroup της Πέμπτης 19 Ιουνίου.
«Η ικανοποίηση των προαπαιτούμενων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εκταμίευση των δύο δόσεων που εκκρεμούν προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ», επανέλαβε ο αξιωματούχος.
Ο ίδιος σημείωσε ότι οι δόσεις που εκκρεμούν είναι αυτές του Μαϊου και του Ιουνίου, ύψους 1 δισ. ευρώ έκαστη. Ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι η κάθε μία συνδέεται με την υλοποίηση έξι προαπαιτούμενων δράσεων.
«Περιμένουμε να ικανοποιηθούν τα προαπαιτούμενα του Μαϊου. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει πριν το τέλος του Ιουνίου», ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος. Τόνισε, μάλιστα, ότι η επόμενη αξιολόγηση της τρόικας, η οποία συνδέεται με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους «δεν θα ξεκινήσει, αν προηγουμένως η Ελλάδα δεν έχει ικανοποιήσει τα 12 προαπαιτούμενα».
Εξέφρασε, πάντως, την ελπίδα ότι οι συζητήσεις στο πλαίσιο της νέας αξιολόγησης θα είναι εύκολες και θα κυλήσουν ομαλά και γρήγορα. Επίσης ανέφερε ότι τον Ιούλιο θα μεταβεί στην Αθήνα το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας.
Εξάλλου, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι στο Eurogroup της Πέμπτης - στο οποίο θα είναι παρούσα και η διευθύντρια του ΔΝΤ C. Lagarde - ο νέος Έλληνας υπουργός οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας. Και πρόσθεσε ότι το Eurogroup αναμένει με «ανυπομονησία» να δει τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου υπουργού.
Συνεχίζοντας σημείωσε ότι το Eurogroup έχει ήδη εκφράσει την ικανοποίησή του για το αναπτυξιακό σχέδιο της ελληνικής οικονομίας που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην απελευθέρωση της ελληνικής οικονομίας.
Σε ό,τι αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε ότι είναι επιτεύξιμοι και ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι στη σωστή τροχιά. «Πλησιάζουμε στο τέλος του δεύτερου προγράμματος», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «υπάρχουν διάφορες πιθανότητες για το πώς μπορούμε να συνεχίσουμε, αλλά αυτό δεν θα αποφασιστεί πριν το καλοκαίρι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης