Τελευταία Νέα
Οικονομία

Fitch - Μην περιμένετε άμεσα αναβαθμίσεις κρατών στην ΕΕ - Μεγάλος ο γεωπολιτικός κίνδυνος

tags :
Fitch - Μην περιμένετε άμεσα αναβαθμίσεις κρατών στην ΕΕ - Μεγάλος ο γεωπολιτικός κίνδυνος
Οι αναλυτές αποδίδουν τη μείωση του κόστους δανεισμού της περιφέρειας στη βελτίωση του κλίματος παρά της πραγματικότητας
Να μην περιμένουν σύντομα αναβαθμίσεις στις αξιολογήσεις τους προειδοποιεί τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο οίκος αξιολόγησης Fitch, παρά το γεγονός ότι έχει υπάρξει πρόοδος.
Σύμφωνα με τον οίκο η μείωση δημοσιονομικών ελλειμμάτων και χρεών εξακολουθεί να συνιστά σημαντική πρόκληση για τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.
παράλληλα, σε έρευνα που διεξήγαγε η Fitch, στην οποία συμμετείχαν 78 διαχειριστές κεφαλαίων, με συνολικό υπό διαχείριση ενεργητικό 5,3 τρισ. ευρώ, προκύπτει ότι η μεγαλύτερη ανησυχία είναι οι γεωπολιτικές εντάσεις γύρω από την περιοχή.
Το 82% (από 45%) των ερωτηθέντων εκτιμά πως η ουκρανική κρίση και γενικότερα οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι συνιστούν το μεγαλύτερο κίνδυνο της Ευρωζώνης.
Επίσης, μόλις το 25% των ερωτηθέντων αποδίδει τη μείωση του κόστους δανεισμού της περιφέρειας στην εξάλειψη των κινδύνων, με τους υπόλοιπους να θεωρούν ότι σηματοδοτεί περισσότερο βελτίωση του κλίματος παρά της πραγματικότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης