Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ποιός αγόρασε με μία εντολή μισό δισ. σε χρυσό; - Κάποιος αναζητά απεγνωσμένα καταφύγιο - Φόβοι για επερχόμενο κραχ στις αγορές

tags :
Ποιός αγόρασε με μία εντολή μισό δισ. σε χρυσό; - Κάποιος αναζητά απεγνωσμένα καταφύγιο - Φόβοι για επερχόμενο κραχ στις αγορές
Εικασίες κάνουν λόγο για την China National Gold Group Corporation
Αίσθηση έχει προκαλέσει η κίνηση που υπήρξε την Πέμπτη το βράδυ στην αγορά εμπορευμάτων των ΗΠΑ, όταν δόθηκε εντολή αγοράς χρυσού ύψους μισού δισ!!
Το σημάδι της κίνησης των 497 εκατ. δολαρίων ελήφθη ως πολύ αρνητικό από τους γνωρίζοντες τους συσχετισμούς στις αγορές, όταν μάλιστα ο γεωπολιτικός κίνδυνος τόσο στο μέτωπο της Ουκρανίας όσο και του Ιράκ είναι στα ύψη.





Εικασίες κάνουν λόγο για την China National Gold Group Corporation ή εν συντομία η China Gold, ήταν πίσω από την τεράστια εντολή που τάραξε τα νερά, σε μία εποχή μάλιστα που οι εκτιμήσεις για το κίτρινο μέταλλο κάθε άλλο παρά θετικές είναι.
Η κινεζική εταιρεία έχει κατ' επανάληψη δηλώσει ότι θέλει να γίνει η "βασίλισσα της αγοράς χρυσού" παγκοσμίως, ωστόσο ακόμη τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό επισήμως.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι πρόσφατα  η Societe Generale εκτίμησε πως ο χρυσός πιθανότατα θα υποχωρήσει κάτω από τα 1.200 δολάρια το επόμενο έτος και θα διασπάσει προς τα κάτω το επίπεδο των 1000 δολαρίων το 2016 όταν η Federal Reserve πιθανότατα θα αυξάνει τα επιτόκια με πολύ πιο ταχύ ρυθμό από ό,τι προεξοφλεί η αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης