Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συστάσεις ΚΕΠΕ στην κυβέρνηση - Με σύνεση oι παροχές, για να μην τεθούν σε κίνδυνο οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα

Συστάσεις ΚΕΠΕ στην κυβέρνηση - Με σύνεση oι παροχές, για να μην τεθούν σε κίνδυνο οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα
Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να διαμορφωθεί στο +0,5% για το τρέχον έτος
Συστάσεις προς την κυβέρνηση, να είναι φειδωλή, σε ό,τι αφορά τη διανομή των «κοινωνικών μερισμάτων», ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο οι στόχοι για την παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος, απευθύνει μέσω νέας έκθεσής του, το Κέντρο Προγραμματισμού & Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).
Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, για να κατορθώσει η Ελλάδα να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα, η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι φειδωλή σε ό,τι αφορά τις παροχές σε κοινωνικές ομάδες με σημαντικά πολιτικά ερείσματα (αγρότες, ένστολοι κ.ά), αλλά και στις υποσχέσεις για περαιτέρω παροχές στο άμεσο μέλλον.
Σύμφωνα με το ΚΕΠΕ, η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να διαμορφωθεί στο +0,5% για το τρέχον έτος, 2014, ελαφρώς χαμηλότερα από τις επίσημες προβλέψεις.
Υπενθυμίζεται πως ελληνική κυβέρνηση και τρόικα τοποθετούν στο +0,6% τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της Ελλάδας το 2014.
Όπως αναφέρει η μελέτη του ΚΕΠΕ, η εν λόγω πρόβλεψη καταδεικνύει ότι το έτος 2014 θα αποτελέσει το έτος μετάβασης από τη μακρο- χρόνια ύφεση, η οποία είχε ξεκινήσει το 2008, σε καθεστώς ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης